Güncel

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği duyurdu! Ekmek simit ve poğaçaya zam yağdı

Maliyetlerdeki artış nedeniyle fırın ürünleri zammın kaçınılmaz olduğunu açıklayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muğla'nın Milas ilçesinde 7 liradan satılan simitin 10 liraya, 9 liradan satılan poğaçanın ise 12,5 liraya yükseldiğini duyurdu. Aydın’da ise yüzde 42 zamlanan simidin fiyatı 10 liraya çıktı.

Abone Ol

Muğla'nın Milas ilçesinde ekmek, simit ve poğaçaya zam yağdı. 2023 tarihindeki zamla fiyatı 5 liradan 7 liraya yükselen ekmeğin yanı sıra bu kez 7 liradan satışta olan simit 10 liraya, 9 liradan satışta olan poğaça ise 12,5 liraya seviyesine yükseldi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, yaptığı açıklamada maliyetlerdeki artışa dikkati çekti.

Maliyetlerde yaşanan artışların zamları kaçınılmaz hale getirdiğini açıklayan Başkan Künkcü, şunları kaydetti:

''Aydın’da 1 Ekim itibariyle simit 10 lira olacak. Malum olduğu üzere un, susam, benzin, asgari ücrette ciddi bir artış oldu. Bu yüzden fırıncı esnafının zam talebini olumlu karşıladık" 

 "Tüketiciyi de düşünerek simide makul seviyede bir artış yapılmasını uygun gördük. Birçok ilde bizden çok önce simit fiyatı 10 lira olmuştu. Biz de artan maliyetler nedeniyle simidin fiyatını 3 lira arttırdık”