4,9 Milyar TL Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırıldı

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada 544 bin vatandaşa yönelik yapılan yardımların toplam 4,9 milyar TL olduğunu belirtti. Evde Bakım Yardımı, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı bireylerin aileleri tarafından ev ortamında bakılmalarına destek amacıyla 2006 yılında başlatılmış bir sosyal yardım programı. Bu yardımla, engellilerin kendi evlerinde ve aile bütünlüğü korunarak bakımlarının sağlanması hedefleniyor.

Göktaş, “Engellilerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” dedi. Ayrıca, bu yardımların engelli bireylerin eğitime, sağlığa, güvenliğe ve istihdama erişimini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir sosyal hizmet modeli olduğuna dikkat çekti.

544 Bin Vatandaş Yardımdan Yararlanıyor

Evde Bakım Yardımı ile hak sahibi başına 9.077 TL ödeme yapıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 544 bin vatandaş bu yardımdan yararlanıyor” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü kar geliyor Perşembe günü kar geliyor

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Çerçevesinde Sürdürülebilir Yardımlar

Bakanlık olarak engelli bireylerin temel haklarına tam olarak ulaşmalarını sağlamak amacıyla hak temelli politikalar geliştirdiklerini belirten Göktaş, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için hayırlı olmasını dileyen Göktaş, yardımların şeffaf ve sürdürülebilir bir anlayış ile devam edeceğini belirtti.