Deprem bölgesinde başlatılan pilot uygulama genişletildi

Bakan Göktaş, projeye dair ilk pilot uygulamanın Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatıldığını hatırlatarak, genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlandığını belirtti. Bu uygulamanın büyük ilgi gördüğünü ifade eden Göktaş, projeye 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden başvuruların alındığını aktardı. Projenin ilk aşamasında, bugüne kadar 12 bin 132 çift başvuruda bulundu ve şartları sağlayan 3 bin 963 çift bu krediden faydalandı. Yeni aşama ile doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri de projeye dahil edildi. Bu illerden şartları sağlayan çiftlerin başvuruları alınmaya başlandı.

Tasarruf Diyanet'e uğramıyor! Tuvalet yenilemesi için 6 milyon liralık bütçe ayırdı Tasarruf Diyanet'e uğramıyor! Tuvalet yenilemesi için 6 milyon liralık bütçe ayırdı

Başvuru şartları kolaylaştırıldı: Gelir kriteri güncellendi

Yeni eklenen illerle birlikte daha fazla çiftin destekten yararlanabilmesi için başvuru şartlarında düzenlemeler yapıldı. Bakan Göktaş, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında değişikliğe gidildiğini belirtti. Pilot uygulama sürecinde sahadan aldıkları geri dönüşler ve vatandaşların talepleri doğrultusunda gelir kriterinde yapılan düzenleme ile bu sınır, kişilerin alabileceği ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıldı. Bu adım, daha fazla genç çiftin projeden faydalanabilmesinin önünü açmayı hedefliyor.

Gençlere destek sürecek

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, projeyi genişletmeye yönelik çalışmaların süreceğini kaydetti.