Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok ve oğlunun ABD'den Türkiye'ye iade sürecine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Tunç, gerekli tüm belgelerin ABD makamlarına iletildiğini ve her duruşma sonrasında ihtiyaç duyulan ek belgelerin de gönderildiğini açıkladı.

Flaş öneri: Ekonomik krizle mücadele için zenginlerden tek seferlik vergi alınsın! Flaş öneri: Ekonomik krizle mücadele için zenginlerden tek seferlik vergi alınsın!

Tunç, “Gerekli belgeleri gönderdik. Her duruşma sonrasında da ihtiyaç olabilecek açıklamaları gönderiyoruz. İade edileceklerini umuyoruz. Yargıdan kaçış olmamalı” diyerek, sürecin önemine vurgu yaptı. Bakan Tunç, Türkiye'nin kırmızı bülten kararlarını çıkardığını ve iade taleplerini ABD'ye ilettiğini belirtti. Bu kapsamda, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD'de tutuklandığını söyledi.

Tunç, iade yargılamasının ardından Tok ve Cihantimur'un Türkiye'ye gönderileceğini umut ettiğini dile getirdi. “Yargıdan kaçış olmamalı. Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceklerini umuyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu açıklamaları, adaletin sağlanması ve olayın adil bir şekilde yargılanması için sürecin takip edildiğini gösteriyor. Kamuoyu, Tok ve Cihantimur’un iade edilip edilmeyeceğini merakla bekliyor.