Bakan Tekin: Eğitimde Bilgi Yüklemek Değil, Kullanma Becerisi Önemli Bakan Tekin: Eğitimde Bilgi Yüklemek Değil, Kullanma Becerisi Önemli

Bingöl’de meydana gelen olayda, bir yolcunun oksijen tüpüyle bindiği otobüste yaşanan panik anları büyük bir faciadan dönüldüğünü gözler önüne serdi. Olay, öğle saatlerinde özel halk otobüsünde gerçekleşti. Yolcu, oksijen tüpünü ayaklarının arasına alarak otobüste seyahat ederken, tüpün kayarak açılması büyük bir kargaşaya yol açtı. Otobüs içerisinde duyulan sesler nedeniyle panikleyen yolcular, "Bomba patlıyor" diye bağırarak şoförden kapıyı açmasını istedi.

Olay anında 12 M 0057 plakalı otobüsü kullanan şoför Mehmet Asilzade, yaşananları İHA’ya anlattı. Şoför Asilzade, olay sırasında otobüste ne olduğunu anlamaya çalıştığını belirterek, "Seyir halindeyken bir hava kaçırma sesi geldi. Yolcular arkadan öne doğru koşarak 'Kaptan, kapıyı aç' diye bağırıyorlardı. İlk başta neyin ne olduğunu fark edemedim. Soğukkanlılığımı koruyarak otobüsü güvenli bir yere çekip kapıyı açtım. O an bir kişi otobüste kalmıştı. 'Bomba patlıyor' diye bağırdıklarında kemerimi açıp araçtan indim," dedi.

Neyse ki olay sırasında kimse yaralanmadı ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Otobüs kameralarına yansıyan bu panik dolu anlar, olayın ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne serdi. Şoför, kimsenin burnu bile kanamadan yolcuları güvenli bir şekilde tahliye ettiğini belirterek, olayın sorunsuz bir şekilde atlatılmasından dolayı Allah'a şükrettiğini söyledi.