Güncel

Fahrettin Koca'dan MHRS açıklaması! Randevu sorunu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden alınan randevulara gelinmemesiyle ortaya çıkan soruna dair açıklamalarda bulundu. Koca, randevusuna gelmeyenlerin bu sorunun ana nedeni olduğunu belirtirken, çözüm için adımlar atacaklarını söyledi.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan randevu sorunlarına dikkat çekti ve çözüm için adımların atılacağını belirtti.

Son zamanlarda MHRS üzerinden alınan randevulara gelinmemesi sorunu, sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açıyor ve diğer hastaların randevu taleplerinin karşılanmasını engelliyor. Bu konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılında 23 milyon randevuya gelinmediğini ve bu durumun yüzde 18'lik bir orana tekabül ettiğini söyledi.

Koca, İstanbul Beykoz'da bir çay ocağında vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbette, "MHRS randevu sorunu, randevu aldığı halde randevusuna gelmeyenlerden kaynaklanıyor. Bu duyarsızlık başkalarının randevu hakkını kullanamamasına yol açıyor. Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.