Hastaneden ölüm açıklaması

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü, yeğeni Ebuseleme Gülen ve örgüte yakın internet siteleri tarafından duyurulmuştu. Ardından St. Luke Hastanesi doktorlarından Dr. Douglas Degler, bir video mesajı yayımlayarak teröristbaşının 20 Ekim 2024'te saat 21:20'de doğal nedenlerden öldüğünü bildirdi. Degler, Gülen'in hastanede farklı branşlardan uzman bir ekip tarafından dört gün boyunca tedavi gördüğünü ifade etti.

Kronik sağlık sorunları uzun süredir devam ediyordu

TUSAŞ'ın güvenliğinin Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edildiği iddiası yalan çıktı TUSAŞ'ın güvenliğinin Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edildiği iddiası yalan çıktı

Fetullah Gülen’in uzun zamandır böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi kronik sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyordu. Hastanede geçirdiği son günlerinde bu rahatsızlıklar nedeniyle tedavi altında olan Gülen, bu süreçte yaşamını yitirdi.

ABD'den gelen tepkiler sınırlı kaldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında FETÖ elebaşıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Patel, "Haberleri gördüm ancak bu konuda sunabileceğim hiçbir şey yok. ABD'de yaşayan özel şahıslarla ilgili konularda yorum yapmam." diyerek soruları yanıtsız bıraktı.

Benzer bir açıklama da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'den geldi. Kirby, çevrim içi basın toplantısında, Gülen'in ölümüyle ilgili Washington ile Ankara arasında bir iletişim olup olmadığı sorusuna, "Şu anda bir şey yok" diyerek yanıt verdi ve herhangi bir bilgi paylaşmadı.