Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) soruşturması çerçevesinde, gözaltına alınan 33 şüpheliden 12'sinin itirafçı olarak, örgüt mensubu 133 kişinin ismini savcılığa bildirdiği öğrenildi.

Soruşturma, FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülüyor. 8 Ekim'de başlatılan operasyon kapsamında, örgütün haberleşme yöntemlerinden biri olan "kontörlü sabit hatlar" üzerinden iletişim kurdukları belirlenen 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan 33 kişinin arasında muvazzaf subay, astsubay ve uzman çavuşların yanı sıra bazı kamu kurum ve kuruluşlarında aktif çalışan kişiler de bulunuyor. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi ve burada savcılara ifade verdiler.

İfadelerinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen 12 kişi, FETÖ hakkında bilgiler vererek, örgüt mensubu olduğunu bildikleri 133 kişinin ismini savcılığa iletti.

Soruşturmalar sonucu nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Diğer 29 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.