Güncel

FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına büyük darbe: Konya merkezli operasyonda 4 gözaltı

Konya merkezli iki ilde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri mahrem yapılanmasına yönelik önemli bir darbe indirdi.Yapılanmaya karşı düzenlenen operasyonda, örgütün askeri yapılanmasında yer alan ve örgüt evlerinde toplantılar organize eden, gençleri askeri okullara hazırlayan ve onlara örgütsel destek sağlayan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

Konya Merkezli Operasyonun Detayları

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü titiz soruşturmalar neticesinde, FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik ayrıntılı bir operasyon planı hazırlandı. Plan dahilinde, örgüt evlerinde gerçekleştirilen toplantılara katılan, öğrencileri askeri okullara hazırlık sürecinde yönlendiren ve onlara örgütsel anlamda "abilik" yapan 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyon, Konya ve çevresindeki bir diğer ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Gözaltı Kararı

Eş zamanlı düzenlenen operasyonda, hedef alınan şüphelilerden 4'ü yakalanarak gözaltına alındı. Halen firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanması için ise güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor. Gözaltına alınan şüpheliler ise, ilgili işlemler için İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Soruşturma Devam Ediyor

Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.