15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarında hızlı bir şekilde FETÖ’cü avı başlamıştı. Bu kapsamda FETÖ ile ilişkisi bulunduğu belirlenen binlerce çalışan açığa alındı. Bu açığa almalar sonucunda boşalan kadrolar için ise memur alım ilanları hazırlandı.

Bu güne kadar 76 bin kamu çalışanı açığa alınırken, FETÖ’nün masum çalışanlara büyük bir tuzak hazırladığı öğrenildi. İşlerinden olmak istemeyen FETÖ’cülerin kendilerini kamufle etmek için ellerinden geleni yaptıkları, buna karşın bu örgüt ile hiçbir bağlantısı olmayan aksine örgüte karşı olan çalışanları FETÖ’cü diye ihbar ederek açığa aldırdıkları öğrenildi.

FETÖ’cüler Masum Çalışanları İhbar Ediyor

Öegütün kendisini gizlemek için başvurduğu bu yöntemde asıl örgüt üyesi hiçbir bağlantısı yokmuş gibi davranıyor ve kendisini olabildiğince kamufle ediyor. Ancak buna karşı kendilerine kesinlikle karşı olduğunu bildikleri birçok üstü düzey yönetici, siyasetçi ve STK temsilcisini sanki örgütle ilişkileri varmış gibi ihbar ettikleri ve açığa alınmalarını sağlıyor.

Kişinin açığa alınması için geçmiş yıllarda da olsa Pensilvanya ya da FETÖ hakkında tek bir kelime dahi yazmış olması açığa alınması anlamına geliyor. Bu durumun farklında olan gerçek üyeleri deşifre olmamak için masum insanları yakıyor.

Eşlerinden Boşanıyorlar, Aileleri Reddediyor

Örgüt üyelerinin oyunları bunlarla da bitmiyor. FETÖ’cü olduklarının ortaya çıkmasını istemeyen ya da ortaya çıktığında ailesinin zarar görmesini istemeyenler eşlerinden boşanıyor. Bu sayede ailelerini korumaya almış oluyorlar.

Ya da aileler FETÖ’cü olduğu belirlenen aile üyesini reddettiklerini açıklayarak kendilerini kurtarıyorlar. Bunun en belirgin özelliği geçtiğimiz gün Enes Kanter ve ailesinde yaşandı. Kanter’in Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan babası açığa alındığında ailece oğulları Enes Kanter’i reddettiklerini açıkladı.