Güncel

Fiş almayanların başı yandı! Cezalar katlanacak

AK Parti tarafından Meclis’e görüşmelerine taşınan vergi paketinin detayları netleşti. Kayıt dışı cezaların yükseldiği pakete göre, fatura kesilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi yazılmaması durumlarında kesilen 3 bin 400 lira ceza tutarı, ilk belirlemede 10 bin lira olarak yansıyacak.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti kurmaylarının üzerinde çalışmalar yürüttüpü vergi paketi, TBMM Başkanlığı’na tanıtıldı. Vergi, sosyal güvenlik mevzuatı ile bazı kanunlarda düzenlmeyei öngören teklif, 53 madde olduğu biliniyor.

Değerleme Oranında Yükselecek

Söz konusu pakette, kayıt dışı hizmetler sunan yani vergi idaresinin bilgisi olmadan çalışanlara uygulanacak vergi cezasının; verginin 1 katı olarak uygulanacak cezalarda 1,5 kat, verginin 3 katı olarak uygulanacak cezalarda 4,5 kat kesilecek şekilde kademeli olarak uygulanacağı değerlendiriliyor. Vergi usulsüzlük cezaları da katlanıyor. Buna göre, usulsüzlük cezalarının tespit edildiği cetvelde bulunan tutarlar her sene hesaplanarak değerleme oranında yükselecek.

Kademe Kademe Uygulanacak

Bazı fiillerin tekrarında kesilecek ceza tutarları da değişiyor. Örneğin; fatura kesilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi çıkarılmaması gibi durumlarda kesilen 3 bin 400 lira ceza tutarı, ilk belrilemede 10 bin lira olarak yansıyacak, daha sonraki tespitlerde ceza tutarı katlanmaya devame edecek.