Güncel

Fizik öğretmeni, MSÜ sınavında yanlış soru sorulduğunu tespit etti! CİMER'e şikayette bulundu

Samsun'da görev yapan bir fizik öğretmeni, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavındaki bir fizik sorusunun termodinamik kanunlarına aykırı olduğunu iddia ederek, bu sorunun iptali için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulundu.

Abone Ol

3 Mart 2024'te gerçekleştirilen MSÜ sınavının fen bilimleri bölümünde yer alan bir fizik sorusu, Mehmet Atalay Solmaz isimli fizik öğretmeninin dikkatini çekti. Öğrencilerinden gelen geri bildirimler üzerine söz konusu soruyu detaylı bir şekilde inceleyen Solmaz, sorunun içeriğinin "Sıcaklıklar 5'er derece düştüğünde en çok ısıyı alan kaşık M bardağı olmuştur" ifadesinin, termodinamik yasalarına aykırı olduğunu ve bu sebeple yanlış olduğunu belirledi.

Öğretmen ve Öğrencilerin Şüphesi

Sorunun iptal edilmesi gerektiğine inanan Solmaz, konuyu daha da ileri götürerek bir fizik profesörünün görüşünü aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görevli bir profesör de sorunun termodinamik kanunlarına aykırı olduğunu teyit etti. Bu gelişme üzerine, öğretmen konuyu resmiyete dökerek CİMER'e şikayette bulundu. Şikayetin ardından, yanlış olduğu iddia edilen sorunun iptali için gerekli incelemelerin yapılması bekleniyor. Solmaz, sınavdan çıkan öğrencilerin kendisine ulaşarak soru hakkında tereddütlerini dile getirdiklerini, bu durumun derinlemesine bir inceleme yapmasını tetiklediğini ifade etti.