genel

19 Mayıs Resmi Tatil mi? 20 Mayıs'ta Okullar Tatil Olur mu? İşte 2024'ün Resmi Tatil Günleri

Her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır.

Abone Ol

Vatandaşlar, 19 Mayıs’ta okullar, üniversiteler, özel sektör ve liseler tatil mi sorusunu araştırmaya başladılar. Peki, 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İşte detaylar:

19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğundan resmi tatil olacak.

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs pazartesi günü Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil olmayacak.

19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramı olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihidir. Bu özel gün, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını işaret etmesiyle anılır. Atatürk, bu önemli günü Türk gençliğine hediye etmiştir. Başlangıçta "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu bayram, 1981'de Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak adlandırılmıştır, böylece Atatürk'ün anısına özel bir vurgu yapılmıştır.

2024 Resmi tatiller 23 Nisan salı: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1 Mayıs çarşamba: İşçi Bayramı 19 Mayıs pazar: Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Haziran cumartesi: Kurban Bayramı arifesi 16 Haziran pazar: Kurban Bayramı 1. gün 17 Haziran pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün 18 Haziran salı: Kurban Bayramı 3. gün 19 Haziran çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün 15 Temmuz pazartesi: Demokrasi ve Milli Birlik Günü 30 Ağustos cuma: Zafer Bayramı 29 Ekim salı: Cumhuriyet Bayramı