genel

2020 YKS tercih sonuçları bu hafta içerisinde açıklanacak! ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurdu

Abone Ol

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada 2020 YKS tercih sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerin devam ettiği ve bu hafta içerisinde sonuçların adayların erişimine sunulacağı açıklama geçtiğimiz hafta içerisinde gelmişti. Yapılan açıklamanın ardından adaylar YKS tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde hangi tarihte açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki YKS tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak? YKS tercih sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde Twitter üzerinden yapılan açıklamada tercih sonuçları ile ilgili değerlendirmenin devam ettiği ve sonuçların önümüzdeki hafta (bu hafta) içerisinde açıklanacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamaların ardından adaylar merak içerisinde YKS 2020 tercih sonuçlarını beklemeye başladı.

6-14 Ağustos tarihleri arasında alınan tercih işlemlerinin üzerinden geçen 10 günlük süre zarfının ardından adaylar sonuçlar için bekleyişe geçmişti. ÖSYM Başkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından adaylar tercih sonuçlarını sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulamaya başladı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bu hafta içerisinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı anda sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden adaylar TC kimlik numaraları ve şifre girdikten sonra tercih sonuçlarını görüntüleyebilecek. YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı gün ve saat belirtilmezken sonuçların hafta ortasında erişime açılması bekleniyor.