genel

2024 Yılında Türkiye'nin Kira Geliri Şampiyonları Belli Oldu! İşte En Yüksek Kazanan Şehirler

2024 yılında kira kazancı en yüksek olan şehirlerin listesi güncellendi ve bu yılın ilk yarısında sıralama oldukça dinamik bir şekilde değişti. Türkiye genelindeki konut piyasasındaki hareketlilik ve ekonomik koşullardaki dalgalanmalar, kira kazancı üzerinde belirgin etkilere neden oldu. Bu bağlamda, 2024 yılında kira kazancı en yüksek olan ilk 10 şehir belirlendi

Abone Ol

Bu sonuçlar, genel olarak konut piyasasının Türkiye'deki seyrini ve kira geliri üzerindeki etkilerini de yansıtıyor. Özellikle konut kredilerindeki faiz oranlarının artmasıyla birlikte, satışlarda bir miktar durgunluk ve fiyatlarda reel bir gerileme gözlemleniyor. Ancak, halihazırda peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için kira amortisman süresi, önemli bir kriter olarak dikkate alınmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Bilecik gibi yüksek kira getirisi sunan şehirler, yatırımcılar için cazip hedefler olarak öne çıkıyor.

İşte 2024'ün Kira Şampiyonları: 1)Ankara

2) Tekirdağ

3) Bilecik, yapılan bir araştırmaya göre, 229 bin nüfusuyla öne çıkıyor ve bu şehirdeki konut piyasası belirli bir ilgiyi üzerine topluyor. Ortalama ev fiyatının 2 milyon 201 bin 600 TL olduğu bu şehirde, amortisman süresi 14 yıl olarak hesaplandı ve yıllık kira getirisi ise yüzde 7,20 olarak belirtildi. Bu veriler, Bilecik'in konut piyasasındaki dinamiği ve yatırım potansiyelini gösterirken, konut alım-satımıyla ilgilenenler için önemli bir referans oluşturuyor.

4) Kilis

5) Şanlıurfa

6) Manisa

7) Gaziantep

8) Ağrı

9)Siirt

10) Yozgat