genel

3 günde 5 kilo verdiren patates diyeti....

Abone Ol

Son dönemde diyet listelerine bir yenisi daha eklendi, patates diyeti!

3 günde 5 kilo verdiren patates diyetiyle formunuzu sağlar mısınız bilinmez, ancak bu diye sonunda sağlığınızı kaybedeceğinizi söyleyebiliriz.

Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan bu diyet bilinçsiz beslenme adına yapılan tüm hataları içinde barındırıyor.

Sağlıklı beslenmenin ilk kuralı nedir? Diyetten önce sağlıklı beslenmenin ilk kuralı olan dengeli beslenmekten bahsedelim. 5 besin gruplarından vücudumuzun ihtiyacı kadarını yeterli bir şekilde almamız gerekmektedir.

5 temel besin grubunun arasında şunlar yer almaktadır: - Süt ve süt ürünleri - Et grubu - Sebze ve meyveler - Tahıl grubu - Yağ ve Şeker grubu

İşte sağlıktan uzak yapısı ile 3 günde 5 kilo verdiren patates diyeti hakkında bilmeniz gerekenler...

Patates diyeti nasıl yapılır? Öncelikle patates diyetinde haşlanmış patates yeniliyor. Haftalık diyet listesi de şu şekilde:

1. Gün Kahvaltı: Haşlanmış patates ve 4 kaşık yoğurt Öğlen yemeği: Haşlanmış patates ve 4 kaşık yoğurt Akşam yemeği:8 kaşık yoğurt

2. Gün Kahvaltı: 4 kaşık yoğurt Öğlen yemeği: Haşlanmış patates ve 3 kaşık yoğurt Akşam yemeği:8 kaşık yoğurt, Haşlanmış patates

3. Gün Kahvaltı: Haşlanmış patates Öğlen yemeği: Patates haşlaması ve 3 kaşık yoğurt Akşam yemeği:4 kaşık yoğurt Haşlanmış patates ve 4 kaşık yoğurtl

Haşlanmış patates ve 4 kaşık yoğurtla devam eden bu diyet listesi 3 günde 5 kilo verdirir mi bilmiyoruz ancak kesinlikle sağlık sorunlarına yol açacağına uzmanların uyarılarıyla eminiz.

Patates diyeti neden tehlikeli? Besinlerin gruplandırılmasındaki neden içerdikleri, karbonhidrat, protein, mineral vitamin liflerdir. Tüm bunlardan yeteri kadar almamız gerekmektedir.

Patates diyeti karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Bu nedenle sadece patates yenilerek sağlıklı bir beslenme sağlamış olamazsınız.

Sağlıklı ve kalıcı kilo nasıl verilir? - Öncelikle diyetleriniz 1 haftalık 3 aylık gibi belirli süreler içinde yapılıp bırakılmamalıdır.

- Kahvaltıyı ve ara öğünlerinizi vaktinde yapmaya dikkat edin.

- Yemeklerde porsiyonlarını küçültün.

- Su içmeyi asla ihmal etmeyin.

- Hazır değil, evde mayalanmış yoğurdu tüketmeye özen gösterin.

- Tuzu ve şekeri hayatınızdan çıkartın. Yağı ise sınırlandırın.

- Bitki çayları için, ödem sorununu çözün.

- Sporu hayatınızda yer verin.