genel

4 Günlük Mesai Deneyi Çalışmasında Şaşırtıcı Sonuçlar! Zihinsel Sağlık ve Verilimlilikte Önemli Sonuçlar Ortaya Koyuyor

Birleşik Krallık'taki 4 günlük mesai denemesine katılan firmaların çoğu, yapılan çalışmadan memnun kaldı ve çoğu bu düzeni kalıcı hale getirdi.

Abone Ol

Birleşik Krallık'ta dünyanın en kapsamlı 4 gün mesai denemesine katılan firmaların çoğu, yapılan çalışmadan memnun kaldı.

Autonomy adlı düşünce kuruluşunun Haziran-Aralık 2022 arasında yürüttüğü çalışmaya, ülkeden 61 firma katıldı. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, 21 Şubat'ta yayımlanan rapor, denemeye katılan 61 firmadan 54'ünün (%89) 4 gün çalışma düzenini sürdürmeye devam ettiğini, 31'inin ise (%51) bunu kalıcı hale getirdiğini gösterdi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, proje yöneticileri ve CEO'ların %55'i, 4 gün mesai sisteminin firmalarına olumlu bir etki yaptığını ifade etti. Ayrıca, firmaların %50'si, bu sistemin çalışanların işten ayrılma oranını azalttığını, %32'si ise yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini belirtti.

Şirketlerin %82'si, 4 günlük mesai düzeninin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu bir şekilde yansıdığını bildirdi.

Araştırmanın yazarı Juliet Schor, 6 aylık test sürecinde 4 günlük mesai sisteminden ciddi verim alındığına işaret etti. Boston Koleji'nde çalışan akademisyen, çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığı ile iş-yaşam dengesinin önemli ölçüde arttığını belirtti

Ayrıca, %96'sı 4 günlük mesai düzeninin kişisel yaşamlarına olumlu bir şekilde yansıdığını belirtirken, verimliliğinin arttığını söyleyenlerin oranı %86 oldu.

Ancak, Britanya Sanayi Konfederasyonu'ndan Matthew Percival, 4 günlük mesai sisteminin tüm firmalara uygun olmadığını ve bazı şirketlerin maliyetini karşılayamayacağını vurguladı.

Araştırmaya katılan firmaların çoğunluğu pazarlama ve reklamcılık alanında faaliyet gösterirken, inşaat, imalat, perakende, sağlık ve eğlence sektöründeki firmalar da deneme sürecinde yer aldı