genel

60 milyon yıl öncesine yolculuk yapmak ister misiniz?

Abone Ol

Kapadokya Anadolu tarihinin en önemli noktalarından birinde yer alıyor. Özellikle bu mevsimde karlar altında kalan eşsiz güzelliğe sahip Kapadokya'ya nasıl gidilir, nerede kalınır, nerede gezilir merak ediyor musunuz?

Kapadokya... Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıktı...

Tarihi tam 60 yıl öncesine dayanan Kapadokya'da adım attığınız her yer size farklı bir tarihi serüven sunuyor.

Özellikle kış aylarında farklı bir güzelliğe bürünen Kapadokya eşsiz bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Eğer yakın bir zamanda ya da bir gün Kapadokya'ya gitmek aklınızın bir köşesinde var ise yazımızın devamına göz atmalısınız!

Kapadokya için en uygun zaman... Kapadokya için tarih belirlemenize gerek yok! Her mevsimde farklı bir güzellikle ziyaretçilerini karşılıyor. Ancak kışın Kapadokya'yı karlar altında görmek size harika bir deneyim yaşatabilir. Ayrıca fiyatlar kış döneminde çok daha uygun.

Nasıl gidilir? Uçak ya da arabayla çok kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nı tercih edebilirsiniz. Eğer bir tur şirketi ile gitmek planlarınız arasında yoksa, bölgeyi çok daha rahat gezebilmek için araba kiralayabilirsiniz.

Kalacak yer önerisi... Otellerin çoğu tarihi binalarda bulunuyor. Nerede kalırsanız kalın Kapadokya'nın kendine has havasına şahit olabilirsiniz. Eğer manzaranın çok daha iyi ve ulaşımında kolay olmasını istiyorsanız Uçhisar bölgesindeki otellere bakmalısınız.

Gezilecek yerler... Gitmeniz gereken başlıca yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Yeraltı şehirleri Astım ya da kalp rahatsızlığınız var ise burayı ziyaret ederken dikkat etmeniz gerekiyor. Bölgedeki en popüler yeraltı şehri Derinkuyu ve Kaymaklı...

Güvercinlik Vadisi Eskiden bu bölgede yaşayan insanlar, güvercin yuvalarından topladıkları gübreleri üzüm bağlarında kullanıyordu. Şu an eskisi kadar güvercin olmasa da etkileyici manzarası ile ilgi odağı olan noktalardan biridir.

Göreme Açık Hava Müzesi Bölgenin en popüler noktalarından biridir. Yaşam alanalrı, manastırlar ilgi çeken duvar resimleri ile mutlaka keşfetmeniz gereken bir noktadır.

Ihlara Vadisi Aksaray'da yer alan vadiyi ziyaret ettiğinize pişman olmayacaksınız! Vadiye ulaşmak için 400 basamak inmeniz gerekiyor ve yaklaşık 14 kilometrelik bir yürüyüş sizleri bekliyor.

Zelve Açık Hava Müzesi Bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olmasının dışında, görülmesi gereken destinasyonların başında geliyor. Rahat bir zamanda gidip buradaki tepelere çıkabilir vadiyi uzun uzun seyredebilirsiniz.

Paşabağ Vadisi Peribacalarını en iyi burada gözlemleyebilirsiniz.

Avanos Kızılırmak kenarında dolaşabilir, el yapımı eşya ve çömleklerden alabilirsiniz.