genel

8 adımda emekliye promosyon!

Abone Ol

Emekliler, bugünden itibaren ödenmeye başlanacak promosyon başvurusunu banka şubesine gitmeden yapabilecek. Bunun için tek bir SMS (kısa mesaj) yeterli. İlk ödemeyi TC Kimlik numarası 0 ve 2 ile biten emekliler alacak. İŞTE 8 ADIMDA PROMOSYON Emekliler promosyon almak için ekstra bir belgeye ihtiyaç duymayacak. Nüfus cüzdanları yeterli olacak.

İŞTE PROMOSYON ALMAK İÇİN YAPILACAK 8 ADIM... Ancak seçim yaparken bazı konulara dikkat etmek ve en avantajlısını tercih etmek önemli.

1- Öncelikle hangi bankadan promosyon alacağınıza karar verin. Bunun için bankanın promosyon miktarını ve size vereceği ek hizmetleri öğrenin.

2- Seçtiğiniz bankaya giderek ön başvurunuzu yapın. Burada banka ile sözleşme imzalamanız gerekecek ve 3 yıl maaşınızı aynı bankadan alacaksınız unutmayın. Şube ve banka seçimini edevletten de yapabilirsiniz.

3- Bankalar promosyon için ekstra bir şart öne süremeyecek. Ancak size normal müşterilere ücretli sunulan bazı ürünleri teklif edebilecek. Bu teklifleri değerlendirebilirsiniz.

4- Eğer seçtiğiniz ürün kredili bir ürün ise (kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi) dikkatli kullanın. Sonunda faizli ürün olduğu için bütçenizi korumalısınız.

5- Şu anda maaş aldığınız banka promosyon ödeyecekse değiştirmenize gerek yok. Aynı bankadan 3 yıllık anlaşma yaparak promosyonunuzu alabilirsiniz.

6- Tüm işlemler tamamlandığında banka hak ettiğiniz promosyonu sizin hesabınıza yatıracak.

7- Para SGK'nın belirlediği miktarlardan daha az olmayacak. Ancak daha fazla verme konusunda bankalar serbest.

8- Ödenen para tek seferde verilecek. Taksite bölünmeyecek.

ÖDEME ZAMANI NEYE GÖRE BELİRLENECEK? Ödeme sırası TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenecek. Örneğin kimlik numarasının son rakamı 9-7-5 olanlara martta, 3-1-8 olanlara nisanda, 6-4-2-0 olanlara ise mayısta ödenecek. Para, o ayki maaş alınan tarihte hesaba geçecek. Her ayın 21'inde maaş alan bir kişi maaşıyla birlikte promosyonunu da 21 Mart'ta alacak.

KİME NE KADAR ÖDEME YAPILACAK? Maaşa ilave promosyon 300-450 lira arasında olacak. Maaşı 1000 liranın altında olan 2.3 milyon emekliye 300 lira, 1000-2000 lira arası olan 8.5 milyon emekliye 375 lira, 2000 lira üzerinde olan 791 bin emekliye 450 lira promosyon ödenecek. Bankalara gidip promosyon sözleşmesi imzalamayana promosyon verilmeyecek. Faruk Erdem / Sabah.com.tr