genel

Açlık şekerini dengeliyor, kanser hücrelerini direkt yok ediyor, antioksidan deposu! Araştırma sonucu dikkat çekti, düzenli yenildiğinde...

Kanserle adeta savaşıyor, kanser hücrelerini direkt olarak yok ediyor. Sadece kanser değil pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Kanser en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Araştırmalar kanseri önlemenin yolunun besinler ve sağlıklı yaşam olduğunu gösteriyor. Ancak çalışmalar sonucunda bazı besinlerin kanser hücrelerini direkt öldürdüğü ortaya çıktı. Bu meyve akciğer kanserine sebep olan kanser hücrelerinin yüzde 86'sını öldürüyor. En şifalı besin olarak adlandırılıyor.

Abone Ol

Acai üzümü ve yaban mersini besin değerleri ve yetiştirildikleri bölgeler açısından birbirinden farklı özelliklere sahip iki ayrı meyvedir. Genellikle ikisi sıkça karıştırılıyor. Ana vatanı Güney Amerika olan acai üzümü, tropik iklim özelliklerine sahip bölgelerde yetiştiriliyor.

Araştırmalara göre, acai 2009 yılında popüler oldu. Acai çilekleri oldukça kırılgandır, bu nedenle onları Orta ve Güney Amerika dışında herhangi bir yerde bulmak zordur. Bu yüzden toz haline getirilmiş veya dondurulmuş acai çilekleri satılmaya başlandı.

Acai üzümü sadece tropikal ve subtropikal bölgelerde büyüyen acai palmiyesinin meyvesidir. Bazı meyvelerin doğal şeker oranı yüksektir. Acai çilekleri diğer meyvelere nispeten daha düşük şeker oranına sahip.

100 GRAM ACAİ ÇİLEĞİNDE; Kalori: 70 Karbonhidrat: 16 Yağ: 50 Proteinden: 4 A vitamini: 750 IU Kalsiyum: 20mg Sodyum: 10 mg Lif: 2g Şeker: 2g bulunuyor.

ACAİ ÇİLEĞİNİN SAĞLIĞA YARARLARI Acai çileğinde bulunan antioksidanlar dikkat çekici bir şekilde kanseri önlüyor. Özellikle lösemi gibi kanser hücrelerini öldürüyor. Araştırmalara göre, akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86'sını başarıyla öldürdü.

Araştırmalara göre, Acai, çoğu insan için kilo vermesin de etkili oldu. Yüksek yağlı diyetlerin olumsuz etkilerini azalttı.

Acai, açlık şekerini ve glukozu dengelediği için ek besin görevi görür.

Acai üzümünde kolesterolün emilmesini önleyen sterol bulunur.

İlerleyen yaşla birlikte görülen hafıza ve öğrenme sorunlarının önüne geçer. Beyni toksik hücrelerden koruyarak beyin fonksiyonlarının daha hızlı ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

Güçlü bir antioksidan olan acai üzümünün cilt ve saç üzerinde de olumlu etkileri vardır.

İçeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde kabızlık ile mücadele eder. Şişkinlik hissinin önüne geçer ve sindirim sistemini destekler.