AGİ 2022'de ödenmeyecek! Flaş detay ortaya çıktı, zamsız net maaşlar artacak, 1.696 TL...
Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor.
Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor. Çalışanların asgari ücrete kadar olan kazancından artık vergi alınmıyor. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı. Fakat vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmış oldu. Bazı işyerlerinde ise net ücretle çalışanlardan AGİ kadar tutar kesilirken, vergi muafiyeti kaynaklı artışın maaşlara yansıtılmadığı görüldü. Bakan Bilgin bu konuya son noktayı koydu. İş Kanunu’nun 62’nci maddesine göre AGİ kesintisinin yapılamayacağına dikkat çeken Bilgin, “Kanunlar ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. İşveren böyle bir kesinti yapamaz. Hukuka aykırı. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık” diye konuştu. Öte yandan çalışan ve emeklilik bekleyen vatandaşların gündemindeki diğer iki konu ise 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesindeki son durum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu iki konu ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte AGİ, 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor. Çalışanların asgari ücrete kadar olan kazancından artık vergi alınmıyor. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı. Fakat vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmış oldu. Bazı işyerlerinde ise net ücretle çalışanlardan AGİ kadar tutar kesilirken, vergi muafiyeti kaynaklı artışın maaşlara yansıtılmadığı görüldü. Bakan Bilgin bu konuya son noktayı koydu. İş Kanunu’nun 62’nci maddesine göre AGİ kesintisinin yapılamayacağına dikkat çeken Bilgin, “Kanunlar ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. İşveren böyle bir kesinti yapamaz. Hukuka aykırı. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık” diye konuştu. Öte yandan çalışan ve emeklilik bekleyen vatandaşların gündemindeki diğer iki konu ise 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesindeki son durum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu iki konu ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte AGİ, 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...
AGİ kalktı. Asgari ücretten yüksek maaş olanların durumu ne olacak? Net maaşlar düşecek mi? Bu yıl için asgari ücret yüzde 50.50 zamla net 4 bin 253 liraya, brüt de 5 bin 4 liraya çıkarılmıştı. Asgari ücret zammıyla birlikte vergi istisnası da devreye alınmıştı. 1 Ocak 2022 itibarıyla medeni durumuna bakılmaksızın hiç bir çalışanın asgari ücrete (brüt 5 bin 4 lira) kadar olan kazancından Gelir Vergisi ve Damga Vergisi alınmıyor. Söz konusu düzenlemeyle Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalkarken, vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmıştı.