genel

Altın Fiyatlarında Yükseliş Devam Eder mi? Yeni Fiyat Hedefleri Verildi

Altın fiyatları, kısa vadeli düşüşlere rağmen yukarı yönlü trendini koruyor ve gram altının 3 bin TL seviyesinin test edilmesi bekleniyor

Abone Ol

Altın fiyatlarıyla ilgili tahminler yenilendi. Yılın son çeyreğine yaklaşırken altın, dolar ve borsadaki gelişmeler büyük ilgiyle takip ediliyor. Geçen hafta üst üste rekorlar kıran altın, bu hafta daha sakin bir seyir izliyor. Ekonomist Hikmet Baydar, “Trend hala yukarı, 3 bin TL seviyesi denenebilir” açıklamasını yaptı.

Gram altın, geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaşarak dikkat çekti. Ancak haftanın başından itibaren 2 bin 900 lira civarına yerleşti. Hikmet Baydar, Milliyet'e verdiği demeçte ons altının gevşemesinin normal olduğunu belirtti.

Son iki günde altının fiyatında aşağı yönlü hareketler gözlemlendiğini söyleyen Baydar, bu durumu kar realizasyonu olarak değerlendirdi. ABD'deki faiz indirimleri ve jeopolitik risklerin altın lehine olduğunu vurguladı.

Altının ons fiyatında önemli destek seviyesi olarak 2583 doların altını çizen Baydar, bu seviyeye kadar olan düşüşlerin bir satış fırsatı yaratabileceğini ifade etti. Ancak bu durumun düşüş trendine işaret etmediğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde ons altının 2600 dolar civarında dalgalanabileceğini öngören Baydar, 2583 doların altına bir düşüş beklemediğini ve trendin hala yukarı yönlü olduğunu söyledi

Ayrıca, Baydar gram altın fiyatlarının 3 bin TL seviyesine ulaşabileceğini daha önce belirttiğini hatırlatarak, gram altının 2949 liraya kadar çıktığını, ardından gelen kar realizasyonu nedeniyle bir miktar düşüş yaşandığını söyledi.

Ancak 2842 lira seviyesinde güçlü bir destek olduğunu ve bu seviyede tutunma olasılığının yüksek olduğunu ekledi.

Baydar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gelecekte faiz indirimine gitmesi durumunda bunun altın fiyatlarına olumlu yansıyabileceğini de dile getirdi.