genel

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Bir rekor daha, resmen zirveyi gördü!

Abone Ol

Son dönemde döviz fiyatlarıyla birlikte altın fiyatları da artışa geçti. Altında tarihi rekorlar gelirken günlük olarak fiyatlar kontrol ediliyor. Fiyatların daha yükselip yükselmeyeceği merak konusu olurken "Altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın kaç lira?" soruları artıyor.

Geçen yıl pandeminin etkisiyle yatırımcı, güvenli liman olan altına yönelmiş ve altın rekor üstüne rekor kırmıştı. Bugün altında bir rekor daha geldi.

Ons (31.1 gram) altın tarihinde ilk kez 2 bin doları aşmış, gram 540 lirayla zirveye çıkmıştı.

ENFLASYON ETKİSİ Altındaki bu artışın özellikle yurtdışı kaynaklı olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Altın, ABD’den gelen enflasyon haberleriyle yükselişe geçti.

Çünkü dün gelen enflasyon verisi 31 yılın en yüksek seviyesi ve yatırımcılar enflasyona karşı koruma kalkanı olarak güvenli liman olan altına yöneldi. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ‘öncelikli sorunumuz enflasyonu düşürmek’ diyor ama düşüremiyor.

Bu Ons altının 1.875 dolar direncini kırdıktan sonra 1.900-1.950 dolar seviyelerini görebileceğini belirten Yıldırımtürk, “Bu da demek oluyor ki gram, 600 lira seviyesinden sonra 650 liraya çıkabilir.

ALTINI OLAN SATMASIN PANİK ALIMI DA YAPMAYIN ABD enflasyon verilerinin yüksek gelmesinin ve dolar/TL kurundaki artışın ons altın fiyatlarını etkilediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de şöyle konuştu:

Altını olan ise satmasın. Çünkü 2022 itibarıyla gramda yine 660 liralık beklentimiz devam ediyor.”

Kapalıçarşı’daki duruma gelince, çarşamba günü itibarıyla altındaki yükselişi gören bazı vatandaşlar alımlara devam etti. Yükseldiği için satış yapmak isteyenler de oldu ama çok yoğun olduğu söylenemez” diye konuştu.

Cumhuriyet altını: Alış: 3.924,00 satış: 3.983,00

Öte yandan piyasalarda devam eden hareketlilikle güncel altın fiyatları şu şekilde oldu:

Yarım altın: Alış: 1.887,79 satış: 1.936,77

Çeyrek altın: Alış: 946,86 satış: 968,38

Gram altın: Alış: 600,08 satış: 600,16