genel

Apple bu iPhone'ları ölüme terk edecek! Eğer bu modellerden birini kullanıyorsanız...

Abone Ol

Apple'ın bu aralar iOS 14.2 güncellemesi yüzüne başı ağrıyor. Çünkü bazı iPhone kullanıcıları, güncelleme sonrasında şarjlarının çabuk azaldığını ve pil sorunuyla karşılaştıklarını belirtti. Bu problem Apple'ın destek forumları başta olmak üzere sosyal medya platformları ve çeşitli forumlarda dile getirildi. Apple'ın bu konuyla yakından ilgilendiği belirtiliyor. Diğer yandan Cupertino merkezli şirket, iOS 14'ü daha iyi hale getirmek için çalışmalar yaparken, iOS 15'i de geliştiriyor. Fakat iOS 15 hakkında kötü bir geldi. Apple'a yakın isimsiz birkaç kaynak iOS 15'le birlikte bazı iPhone modellerine verilen desteğin kesileceğini ve bu iPhone'ların güncellenmeyeceğini söyledi. Peki Apple hangi iPhone'lara olan desteği kesecek? Hangi modeller bu durumdan etkilenecek? İşte detaylar...

iOS 15 için daha uzun zaman var. Şimdiye kadar çok az sayıda iddia ortaya atıldı. Ancak söylenene göre iOS 14'te olması planlanan, fakat çeşitli nedenlerden dolayı rafa kaldırılan bazı özellikler iOS 15'e entegre edilecekmiş. Tabii bu özelliklerin de neler olduğu belli değil. iOS 15'le ilgili yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Kaynaklar iOS 15'le birlikte üç iPhone modeline olan güncelleme ve yazılım desteğinin kesileceğini belirtti. Peki iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleri nedir? Hangi iPhone'lara olan destek kesilecek?

iOS 15 GÜNCELLEMESİ ALACAK IPHONE MODELLERİ iPhone 12 ailesi

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone Xs

iPhone Xs Max

iPhone X

iPhone XR

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone SE (2'nci jenerasyon)

iOS 15 GÜNCELLEMESİNİ HANGİ MODELLER ALMAYACAK? PhoneArena'nın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, iOS 15 işletim sistemi, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerine yüklenemeyecek.