genel

Araba satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Abone Ol

Yanlış araba seçimi, kulaktan dolma bilgilerle araba almak, ilerleyen zamanlarda bütçenizde büyük kayıplara neden olabilir. Uzun yıllar hayalini kurduğunuz araba size hayal kırıklığı yaşatabilir. Bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalmamanız için araba alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için derledik.

Arabayı kullanım amacınızı önceden belirleyin Binlerce araba arasında kaldıysanız ve seçim yapmakta zorlanıyorsanız ilk olarak arabayı ne amaçla alacağınızı belirlemeniz gerekir. İlk olarak arabayı iş için mi yoksa gezmek için mi alacağınıza karar verin. Bu kararı verdikten sonra sizin için hızın mı yoksa konforun mu önemli olduğunu kararlaştırın. Bunu kararlaştırdığınızda zaten aklınızda birkaç araba modeli şekillenecektir. Diğer önemli nokta ise az yakan araba tercihleri. Eğer gündelik hayatta sıkça kullanabileceğiniz bir araç istiyorsanız az yakan markalı ve modelli arabaları tercih etmenizde yarar var.

Bütçe planlaması yapın Araba herkesin hayalidir ancak arabayı aldıktan sonra ekonomik sıkıntı çekmek bu hayalinizi zehir edebilir. Bu nedenle arabayı almadan önce muhakkak bütçe planlaması yapmanız gerekir. Aylık gelir ve giderlerinizi hesaplayın. Ve bütçenize uygun araba modellerini seçmeye özen gösterin. En önemlisi de araba almadan önce herhangi bir yere borçlu kalmamaya özen gösterin.

Sıfır arabamı? İkinci el arabamı? Tercihini önceden belirleyin Hayalini kurduğunuz araçlar arasında sıfır ve ikinci seçenekleri mevcuttur. Eğer bütçeniz uyuyorsa sıfır araba almak tabii en mantıklı olanıdır ancak bütçeniz yetişmiyorsa ikinci el temiz bir araç bulana kadar beklemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca ikinci el arabaları muayeneye götürüp Ekspertiz raporunu çıkartıp incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sigortasını ve vergi miktarını önceden öğrenin Araç almaya karar verdiyseniz sigorta ve vergi konusunu araştırmayı sakın ihmal etmeyin. Arabanın modelinden rengine kadar birçok konuda sigorta ve vergi oranları değişim göstermektedir. 6 ayda bir ödemeniz gereken bu rakamı önceden öğrenin ki ilerleyen zamanlarda bütçenizi zorlamaya gerek kalmasın.