genel

Arabasında çektiği video dünyayı ayağa kaldırdı! Herkes bu itirafı konuşuyor

Abone Ol

İşte gitmeden önce arabasında bir video çekip Facebook hesabında paylaştı. Görüntüler 10 binlerce kez izlendi, 7 binden fazla defa paylaşıldı. Görüntüler sosyal medyayı ikiye böldü, ona destek olanlar çıktığı gibi "akıl hastanesine kapatılması gerektiğini" düşünenler de oldu. Sosyal medyadan sonra dünya basının da ilgisini çeken görüntüler ve sağlık görevlisinin açıklamaları gazetelerin birinci sayfasına yer aldı. İşte dünyayı hayrete sürükleyen son dakika haberinin detayları... Otomobiline binip bir video kaydetti, ardından bunu sosyal medya hesabına yükledi. İsmini vermekten çekinmeyen bir sağlık çalışanının çektiği ve binlerce kez paylaşılan görüntüler izleyenleri ikiye böldü. Dünya basının da ilgisini çeken şoke edici açıklamalar gündem yaratırken genç kadının sözlerinin ardından hakkında soruşturma açıldı. İşte detaylar...

Dünya, İngiltere'nin Ulusal Sağlık Hizmetleri'nde görevli bir kadının yaptığı itirafı konuşuyor. Louise Hampton adlı sağlık görevlisi, Ulusal Sağlık Hizmetleri tarafından kendisine verilmiş olan sertifikayı da göstererek bir video çekti. Sağlık çalışanının paylaşımı, kısa süre içerisinde binlerce kez izlendi ve viral oldu. Ardından medyanın da dikkatini çeken Louise Hampton, sadece İngiltere gazetelerinde değil, dünya gazetelerinde de birinci sayfada yer aldı.

Dünyanın farklı yerlerinde sokağa çıkma kısıtlamaları ve maske takma zorunluluğunu protesto eden yürüyüşler ve gösteriler devam ediyor. Hafta sonu Almanya'nın başkenti Berlin'de 38 bin kişi sokaklara döküldü ve koronavirüs kısıtlamalarını protesto etti. Polis ile arbede yaşayan protestoculardan 200 tanesi gözaltına alındı.

Benzer görüntüler İngiltere'nin başkenti Londra'da da yaşandı. Ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin kişiden pek azı maske takıyordu. Göstericiler etkinlikte Downing Caddesi'nden Parlamento Binası'na doğru yürürken 'Hükümet yalanlarına son verilmesi' ve tüm özgürlüklerin yeniden sağlanması çağrısında bulundular.

Koronavirüse inanmayan ve kısıtlamalar nedeniyle özgürlüklerinin ve demokratik haklarının ellerinden alındığını düşünen kişilerin gerçekleştirdiği protestolar sürerken, hastanelerdeki durumu ön safhalarda tecrübe etmiş bir sağlık görevlisinin itirafları da bomba etkisi yarattı. Protestolara katılanlardan biri olan Ulusal Sağlık Hizmetleri çalışanı Louise Hampton, işe gitmeden önce otomobilinde bir video kaydetti.

Çektiği görüntülerde, sosyal medyadaki takipçilerine, çalışmalarından ötürü kendisine verilen teşekkür sertifikasını ve rozetini gösterdi. Louise Hampton, Ulusal Sağlık Hizmetleri tarafından kendisine verilen sertifikayı "saçmalık sertifikası" olarak yorumladı.

Hampton, "Bu sertifikayı hak edecek hiçbir şey yapmadım çünkü hastanede telefonları bile açmıyorduk" ifadelerini kullandı. Hampton'ın hastanedeki görevinin ne olduğu kesin olarak bilinmiyor. Ancak Ulusal Sağlık Hizmetleri, gelen telefonları açmadıkları yönündeki iddiayı reddetti ve çağrı merkezinin her zaman kesintisiz olarak çalıştığını söyledi.

Hampton'ın bu açıklamaları, salgın nedeniyle ertelenen milyonlarca kanser taraması ve diğer operasyonlar nedeniyle korkuların yükseldiği bir zamanda geldi. Videoyu yayınladıktan bir gün sonra Hampton, NHS çalışanları da dahil olmak üzere insanlardan "çok fazla destek mesajı" aldığını söyledi.

Ancak yakın çevresinden bazı kişilerin kendisine "deli" muamelesi yaptığını ve akıl hastanesine yatırılması gerektiğini söylediğini aktardı. Louise Hampton, "İnsanlar kendilerine anlatılana inanmak istemezlerse istemesinler. Ben gerçek olduğuna inandığım şeyi söylemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Hampton gibi birçok kişi, koronavirüsün yeni bir dünya düzeni kurmak ve kalıcı olarak sokağa çıkma yasakları benzeri otoriter önlemler empoze etme amaçlı bir komplonun parçası olduğuna inanıyor. İngiliz DailyMail gazetesine açıklamalarda bulunan bir sağlık yetkilisi, "Bazı yönlerden yanlış olduğunu düşündüğümüz bu videonun farkındayız ve personelin soruşturmaya tabi olduğunu doğrulayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yetkili, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Tüm meslektaşlarımızdan ve hizmetlerimizden, salgın sırasında halka doğru bilgi ve desteği verme konusunda NHS'nin çalışmalarını desteklemelerini bekliyoruz. "Aslında çağrı merkezlerimiz son derece meşguldü ve her zamankinden yüzde 400 daha fazla çağrı alıyorlardı.

"Ekiplerimiz hizmet sunma konusunda büyük bir bağlılık ve özveri gösterdi ve gösterdikleri çabalar için onlara haklı olarak teşekkür ettik." Öte yandan İngiltere'deki Norfolk ormanında toplanan bir grup, bütün gece sürecek, lisanssız bir müzik etkinliği düzenlemek istedi. Yetkililer, polisin baskın yaptığı izinsiz etkinliğin 'köklü ve planlı' olduğunu söyledi.

Norfolk Polisi, Cumartesi gecesi geç saatlerde Thetford ormanında başlayan izinsiz partiyi 'büyük bir hayal kırıklığı' olarak nitelendirdi. Partilerinin polis tarafından engellenmesine hiç de mutlu olmayan particiler, yetkililerin 500 kişilik çılgın eğlencelerini kapatmaya çalışmasının ardından Norfolk ormanında polis memurlarıyla karşı karşıya geldi.

Partilerinin polis tarafından engellenmesine hiç de mutlu olmayan particiler, yetkililerin 500 kişilik çılgın eğlencelerini kapatmaya çalışmasının ardından Norfolk ormanında polis memurlarıyla karşı karşıya geldi.