genel

Araç kaskosu yaptırmak isteyenlere fırsat! İşte detaylar..

Otomotiv pazarında son günlerde sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında düşüş devam ediyor. Fiyatlardaki gerileme, kasko ve sigorta sektöründe önemli düzenlemeleride beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar..

Abone Ol

Önemli olarak ikinci el fiyatları ile ilgili düzenlemelerin yanı sıra banka kredi faizlerindeki artış, araç alım-satım işlemlerindeki azalma ve araç bedellerinde gerileme, kasko ve sigorta primlerinde de düşüş yaşandı.

Bu olaya göre, araç sahipleri için bütçe avantajı sağlarken, sigorta şirketlerinin de politika fiyatlarını yeniden gözden geçirmesini sağladı.

Türkiye Sigorta Birliğinden (TSB) yapılan açıklamaya göre, eylül ayı itibarıyla, otomobil kullanım şekline bağlı ortalama kasko poliçe primleri yıl içerisinde yükselişe geçti.

Kasım ayının sonlarına doğru, araba fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle, poliçe primlerinde yüzde 7'lik bir gerileme kayedildi. Araç fiyatlarındaki düşüş, sigorta şirketlerinin tazminat maliyetlerini azaltmalarına ve dolayısıyla primlerde indirim uygulamlarına katkı sağladı.

Bunun dışında primlerdeki iniş, tüketiciler için daha uygun sigorta poliçelerine ulaşırken, müşterileri daha avantajlı seçenekler ile buluşturdu.

"DÖVİZDE İSTİKRARLI SEYİR " TSB'den paylaşılan açıklamlara göre, son dönemde kasko ve sigorta ücretlerinde kaydedilen düşüşün temel nedenlerinden biri de döviz kurlarındaki istikrarlı seyir olduğu öğrenildi.

Bayadır sabit olarak seyreden döviz kurları, sigorta şirketlerinin maliyetlerini etkileyen döviz dalgalanmalarının olmamasına ve bu nedenle primlerin daha istikrarlı bir şekilde belirlenmesini kolaylaştırdı.

İkinci el araç ücretlerinin orijinal araç fiyatlarını geçmediği, ikinci el satışlarındaki kilometre sınırlamaları ile araç kredilerindeki küçülme ve özellikle ikinci el araç bedellerindeki düşüş de bu eğilimi destekledi.

İnişe geçen sigorta primleri, araç sahiplerine maliyet tasarrufu sunarken, aynı zamanda sigorta sektöründe yarattığı güven etkisiyle poliçe seçenekleri olmasına yardımcı niteliğinde.

Bu yaşanan eğilimlerin sürdürülebilir olup olmadığını incelemek için sektördeki diğer faktörlerin, özellikle trafik kazalarının sıklığı ve şiddeti gibi risk unsurlarının da dikkate alınması gerektiği vurgulanıyor.

TSB kaydettiği raporlara göre, kasko sigortalılık oranı en yüksek olan iller İstanbul, Ankara ve Kocaeli olarak belirtildi.