genel

Araç sahipleri dikkat! Ödenecek rakam değişti

Abone Ol

Trafik sigortası primleri için araç sahipleri yeni fiyatlarla karşı karşıya. Temmuz ayında primlerde %3.5 oranında bir artış uygulanmıştı ve Ağustos ayında bu oranlarda değişiklik olmamıştı. Ancak, Eylül ayında trafik sigortası oranlarında yeni güncellemeler yapıldı. Peki, Eylül ayında trafik sigortası primleri ne kadar oldu? İşte yeni fiyatlar...

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren zorunlu trafik sigortası prim artış oranı belli oldu. Milliyetin haberine göre, eylül ayında trafik sigortası yüzde 2 zamlanacak.

Konuyla ilgili merak edilenleri Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, açıkladı. Bağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) eylül ayında yapılacak zam oranını yüzde 2 olarak açıkladı.

‘AĞUSTOSTA ZAM OLMAMIŞTI’ Ağustos ayında bir artış yapılmamıştı. Temmuz ayındaki trafik sigortası primleri aynen ağustos ayında da geçerli olmuştu. Şimdi ağustostaki primler üzerinden yüzde 2 artış yapılacak.

‘SİGORTA ŞİRKETLERİ ARA ZAM İSTİYOR’ SEDDK hasar endeksi, ticaret odası verileri, araç fiyat artışları, hasar maliyetlerine bakarak aylık artış oranını belirlediğini söylüyor. Sigorta şirketleri zarar ettiklerini belirterek ara düzenleme taleplerini dile getiriyor. Trafik sigortasında bir ara düzenleme yapılacaksa bunun yıl sonuna doğru netleşeceğini düşünüyorum. Bütün bir yıla bakıp, sigorta şirketlerinin verilerine bakıp yıl sonunda tekrar 2025 yılı Ocak ayında fazla bir artış yapılması mümkün olabilir. Bunun eylül, ekim ayında yapılmasını isteyen sigorta şirketleri de var.

BİR ARAÇ NE ÖDÜYOR? İstanbul’da bir kişi ilk kez araç aldıysa ve trafik poliçesi yaptırıyorsa ortalama bir hususi otomobil için yaklaşık 10-11 bin TL gibi bir sigorta bedeli çıkıyor diyebiliriz. O yüzden aracı iyi kullanmak, ufak tefek hasarları bildirmemek, sürücülerin bazı hasarları cebinden yaptırmaları önemli oldu.

‘YIL SONU MİNİMUM YÜZDE 25 ARTIŞ BEKLİYORUM’ Şu anda kasko yaptırmanın tam zamanı diyebiliriz. İndirimler birkaç ay daha devam edecektir. Yıl sonunda kaskoda minimum yüzde 25 artış bekliyoruz. Şu dönemde kasko yaptırmak lazım. Trafik sigortası tek başına bir işe yaramıyor. Trafik poliçesi kendi aracınıza verilen zararı ödemiyor, karşı tarafa verilen zararı ödüyor.