genel

ASELSAN'dan Dünyada Bir İLK!

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı.

Abone Ol

İDA-İHA işbirliği ile gerçekleştirilen bu operasyon, İDA sürüsünün kamikaze saldırı yeteneğini dünyada ilk kez gösterdi.

Mersin açıklarında gerçekleştirilen test atışı sırasında sekizli sürü halinde hareket eden Albatros, ROKETSAN mühimmatıyla donatılmış olarak hedef gemiye doğru ilerledi. Bir araç hedef gemiye çarpıp patlayarak testi başarıyla tamamladı.

Çevresel etkileri en aza indirgemek amacıyla test öncesinde hedef geminin temizlendiği ve çevre kirliliği yaratabilecek unsurlardan arındırıldığı bilgisi paylaşıldı.

ASELSAN'ın son teknoloji ürünü Albatros, su üzerinde hızla ilerleyerek düşman hedeflerini vurabilme kabiliyetini başarıyla sergiledi. Bu başarılı test, Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha gösterdi.

Yapılan testi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve diğer yetkililer tarafından da anbean takip edildi.