genel

Aselsan'ın ürettiği ASİST kullanıma hazır

Abone Ol

SONAR SİSTEMİ HAZIR HALE GELDİ Savunma sanayinde bir ürün daha yerli olarak üretilmeye başlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın (DKK) 2016'da ihtiyacına yönelik açtığı intersept (yakalama) sonar ihalesini kazanan Aselsan'ın geliştirdiği sonar sistemi kullanıma hazır hale geldi.

Sualtı Sistemleri alanında iddiasını her geçen gün artıran Aselsan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılayacak şekilde askeri standartlara uygun olarak ürettiği ASELSAN İntersept Sonar Sisteminin (ASİST) kabul testlerini başarıyla tamamladı. Yerli sistemler Deniz Kuvvetleri bünyesindeki Ay sınıfı denizaltılarda kullanılmaya başlandı.

Sonar sistemi aktif akustik sinyalleri tespit, analiz ve takip ediyor. Ayrıca bu sinyallerin özelliklerini çıkararak benzer sinyalleri gruplandırabiliyor. Böylelikle hedefleri sınıflandırabildiği gibi menzillerini de kestirebiliyor.

TORPİDOYA KARŞI ASİST sistemi Aselsan'ın kendi ürünü olan 'Zargana Denizaltı Torpido Karşı Tedbir Sistemi' kapsamında torpido tehdit bilgisini sağlamak amacıyla öz kaynaklar kullanılarak geliştirildi. ASİST, denizaltılarda, su üstü gemileri, helikopter sonarları veya torpido sonarları gibi 1-100 KHz frekans bandındaki muhtelif akustik yayınların tespiti ve yayın kaynağı yönünün izlenmesi, yayın özelliklerinin analizi ve kaydı benzeri görevleri yapıyor.