genel

Asgari ücretle çalışanlara seçim öncesi bayram ikramiyesi! Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışanlar, seçim öncesi gelecek bayram ikramiyesini bekliyordu. Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Abone Ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 3600 ek düzenlemesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili düzenlemeler TBMM'den geçerek yasalaşmıştı. Şimdi asgrali ücretliler hem zam hem seçimden önce bayram ikramiyesi alacaklar mı almayacak mı merak ediyorlar.

21 Nisan'da kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesi verilecek bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacağı, özellikle yeni emekli olacaklar ve emekliler merak etmekte. Peki 2023 yılının bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyesinden asgari ücretliler yararlanacak mı?

Ramazan Bayramı'na çok az kaldı. Mart ayının sonuna doğru Ramazan ayına girecek olan İslam alemi mübarek ayda oruç tutacak. Milyonlar emekli ve asgari ücretli de bayram ikramiyesini merak ediyor.

Ramazan Bayramı öncesi verilecek olan bayram ikramiyesi geçen sene 1100 TL olarak belirlenmişti. Bu ikramiye iki dini bayramda alındığını düşünülünce emekliler 2200 TL bayram ikramiyesi aldılar.

Peki 3600 ek göstergenin geçmesinden sonra bayram ikramiyesi emekliler için ne kadar olacağı düşünülüyor? 2023 yılında 3600 ek ve EYT düzenlemesinin geçmesinden sonra birçok ödemeye zam yapıldı. Bazı iddialara göre bayram ikramiyesi 2000 TL olabilir.

Peki asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı?

Bayram ikramiyesi; SKK, Bağkur ve memur emeklisine Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilen bir ek ödemedir.

Asgari ücretliler bayram ikramiyesi olarak işverenlerin kendi isteği ile bir ödeme alabiliyorlar fakat şu anlık bayram ikramiyesinin asgari ücretliye de verileceği konusunda net bir durum yok.