genel

Bakan Yerlikaya Terör Saldırısını Anbean Anlattı! 'Kendini Tuvalete Patlatmış'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının detaylarını açıkladı ve saldırıda rehin alma olayının yaşanmadığını açıkladı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesi’nde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında yaralananları ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Bakan Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, teröristlerin nasıl etkisiz hale getirildiğini aktardı. Ayrıca, saldırı esnasında bazı çalışanların teröristler tarafından rehin alındığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Yerlikaya'nın açıklamalarından bazı önemli noktalar şöyle: "Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." Bakan, hastanelerde yaralıların tedavi sürecinde hızlı müdahale eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Kadın terörist kendini patlattı." Saldırının saatine geri dönüldüğünde, 15:26’da bir taksinin TUSAŞ’ın nizamiyesine geldiğini belirten Yerlikaya, taksiden inen bir kadın ve bir erkeğin masum insanlara ateş açtığını söyledi. Şehit olan Atakan Şahin’in yaralı olmasına rağmen teröristlere karşı mücadele ettiğini ve kadın teröristi yaraladığını kaydetti. Yaralı teröristin, 15:30’da kendisini patlattığını ve üzerindeki patlayıcıların miktarının önemli olduğunu vurguladı.

"Jandarma 10 dakikada müdahale etti." Patlamadan sonra, jandarma özel harekat ekiplerinin 15:30’dan 10 dakika sonra, yani saldırıdan 14 dakika sonra olay yerine ulaştığını aktardı. İlk müdahalenin zırhlı araçlarla yapıldığını ve havadan destek sağlandığını belirtti.

"Rehin olayı yaşanmadı." Yerlikaya, akademi binasında hiçbir rehin alma olayının yaşanmadığını, eğer geç kalsalardı daha büyük kayıplar olabileceğini ifade etti. Panikleyen teröristin ikinci katın tuvaletine sığındığını ve 16:40’ta kendini patlattığını açıkladı

"Güvenlik güçlerinde mermi yarası yok." Olayın sonunda, güvenlik güçlerinden sadece beş kişinin hafif yaralandığını ve hiçbirinin mermi yarası olmadığını söyledi. Teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından, jandarma ve polis özel harekat birimlerinin hızlı ve etkili bir şekilde müdahalede bulunduğunu vurguladı.

"Yetkisiz açıklamalara itibar etmeyin." Sosyal medyada terörist sayısına dair yanlış bilgiler paylaşıldığını belirten Yerlikaya, yetkisiz kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Jandarma ve polis ekiplerinin cesaretini öven Yerlikaya, operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.