genel

Balın gerçek mi sahte mi olduğu nasıl anlaşılır?

Abone Ol

Öksürüğe, uykusuzluğa, sindirime, göz sağlığına iyi gelmesi için tükettiğiniz balın gerçek ya da sahte olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

İçeriğinde bulunan bal, bileşenleri sayesinde oldukça faydalıdır.

Özellikle içerdiği etkili antioksidanlar ile bal bulundurduğu vitaminlerle vücudumuza özellikle de bağışıklık sistemimize olumlu katkılar sağlar.

Eğer yediğiniz balın içinde glikoz, şeker ve mısır şurubu bulunuyorsa bu bal gerçek değildir.

Balı kavanozdan kaseye dökmeyi denediğinizde balınız kesik kesik akıyorsa sahte, akışkan ve kesintisiz şekilde akıyorsa hakiki bal tüketiyorsunuz demektir.

Akışkanlık en iyi ipucunu veriyor! Akışkanlık testi bir balın gerçek ya da sahte olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biridir.

Keçeli kalem testi Bal testi yaparken bir parça balı parmağınızın ucuyla alıp en geniş tırnağınızın üzerine bırakın. Tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekledikten sonra elinize bir keçeli kalem alın.

Ateş testine tabi tutun Gerçek balı anlamanın en pratik ve basit yollarından bir diğeri de ateş testidir. Tahtta kaşık yardımıyla bir miktar bal alın.

Eğer kalem yazmaya devam ediyorsa bu durumda bal gerçek baldır. Eğer yazmıyor dağılıp gidiyor ya da hiç görünmüyorsa sahte baldır.

Balı aldıktan sonra kaşığın altına çakmağı tutarak ateş testine tabii tutun.

Eğer bal ateşle temas edip yanmaya başladıysa kesinlikle sahtedir. Gerçek bal ise ateşte değse herhangi bir yanma belirtisi göstermez.