genel

Baş ucunuza limon dilimleri koyup uyuduğunuzda...

Abone Ol

C vitamini deposu olan limon, günlük C vitamini ihtiyacımızın ortalama %50’ni karşılayabiliyor.

Bunun yanında limon, farklı uygulama şekilleriyle birçok rahatsızlıklara iyi gelebiliyor.

Hem sağlık açısından hemde evinizin farklı alanlarında kullanabilmek açısından limondan faydalanabilirsiniz.

İşte limon ve limon yağına dair bilmeniz gereken bilgiler....

Öncelikle baş ucunuza limon dilimleri koyup uyumanın faydalarından bahsedelim... Limon dilimleri ile uyumanın ne gibi yararları olabilir?

- Odanızın kokusu değişir daha ferah bir ortamda uyuyabilirsiniz.

- Soğuk algınlığına yakalanma riskiniz azalır. Astım hastasıysanız daha iyi hissedebilirsiniz.

- Sabahları yorgun uyanmaktan şikayetçi misiniz? Odanızda yer vereceğiniz limon dilimleri sayesinde daha dinç uyanabilirsiniz.

- Enerji içeceğinin sağladığı enerjiden daha fazlasına sahip olabilirsiniz.

Sıra geldi limon yağının farklı kullanım şekillerine...

- Daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz Limon yağı, hindistancevizi yağı ve karbonatı karıştırın. Daha sonra bu karışımla dişlerinizi iki dakika boyunca fırçalayın. Dişleriniz bembeyaz olacak.

- Cilt bakım ritüelinize ekleyebilirsiniz Limon yağı cildinizi yumuşatır ve nemlendirir. Sivilceleri de geçirir. Tek yapmanız gereken limon yağı, kabartma tozu ve balı karıştırıp sivilce olan bölgeye uygulamanız.

- Ruh halinizi dengeleyebilirsiniz Limon yağı aromaterapisi ile sık sık depresyona giren kişilerin tedavi edildiği biliniyor.

- Sinir sisteminizi güçlendirebilirsiniz Limon yağı, sinir sisteminizi güçlendirir ve üşütmenizi engeller. Limon yağını hindistancevizi yağıyla beraber karıştırıp göğsünüze sürebilirsiniz.

- Kilo verebilirsiniz İçtiğiniz suya iki damla limon yağı damlatın. Bundan günde üç kere için. Sindirim sisteminiz daha iyi çalışacak ve uzun vadede kilo vereceksiniz.

- Ellerinizdeki kötü kokudan kurtulabilirsiniz Balık yaptıktan sonra ellerinizde kokusu mu kalıyor? Sıvı deterjanınıza biraz limon yağı ekleyip ellerinizi yıkayın. Kokunun hemen gidecektir.

- Kıyafetlerinizdeki kötü kokulardan da kurtulabilirsiniz Yıkanan çamaşırlarımızı çamaşır makinesinde unuttuğunuzda çamaşırlarınız nem kokabilir. Bu çamaşırı tekrar yıkamak yerine üstüne birkaç damla limon yağı damlatın. Nasıl güzel koktuğunu fark edeceksiniz!

- Kimyasal olmadan temizlik yapabilirsiniz Evinizi temizlerken kimyasal ürün kullanmak istemiyor musunuz? O zaman 40 damla limon yağı, 20 damla su ve biraz sirkeyi karıştırın. Kimyasal yerine bu karışımı kullanarak evinizin farklı alanlarını temizleyin.