genel

Borsada Yatırımcıları Bekleyen 2024 Trendleri, Doç. Dr. Murat Turgut'un Borsa Analizi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Turgut'un değerlendirmesine göre, 2024'te borsada dikkat çeken gelişmeler ve stratejik öngörülerde bulundu

Abone Ol

Uzman Dr. Turgut, bu yıl turizm ve ihracat odaklı şirketlerin ön plana çıkmasını, gıda-perakende sektörünün güçlü performansını sürdürmesini beklediğini belirtiyor. Ancak, sanayi sektöründe yaşanabilecek olası kayıplara da işaret ediyor.

Yatırımcılara yönelik Turgut'un önerileri arasında, sentetik ürünlerden ve kredili işlemlerden kaçınılması ve daha güvenli bulunan tavsiye edilen hisse senetlerine odaklanılması bulunuyor.

Borsada kritik bir nokta olarak gördüğü 7 bin 700 puan seviyesinin altındaki gerilemelerin, aşağı yönlü bir miktar daha gevşeme getirebileceğini vurguluyor.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ABD'li yatırımcılarla gerçekleştireceği görüşmeye dikkat çeken Turgut, bu görüşmelerin yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisini artırabileceğini ifade ediyor.

Yabancı sayısında 2024'te ivmelenme olacağına işaret eden Turgut, özellikle seçim sonrasında yabancı yatırımcının teveccüh gösterebileceğini belirtiyor.

Turgut'un değerlendirmesinde ayrıca, piyasaların bu haftaki odak noktalarından birinin Moody's'in Türkiye'nin notu ile ilgili yapacağı değerlendirme olduğuna vurgu yapılıyor. Türkiye'nin not görünümünde pozitif bir değişiklik bekleniyor.

Bu konuda kredi derecelendirme kuruluşlarının Orta Vadeli Program'ın sonuçlarını görmek isteyeceği belirtiliyor. Enflasyondaki düşüşün kalıcı olması durumunda 2024'ün ikinci yarısında not artışlarının gerçekleşebileceği öne çıkıyor.