genel

Bozuk süt nasıl değerlendirilebilir?

Abone Ol

Dolabınızda bulunan sütün tadı ekşidiğinde direkt çöpe mi atıyorsunuz?

Sandığınızın aksine tadı ekşiyen sütü çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz. İşte bozuk sütün farklı kullanım alanları...

Bitkilerinize doğal destek Saksıdaki bitkilerinizin kalsiyum almasını sağlamak için bozuk süt ve bir miktar suyu karıştırıp bitkilerin dibine dökebilirsiniz. Bu sayede bitkilerinizin de daha güçlü büyümesine yardımcı olursunuz.

Çorbalarınızın kıvamını arttırın Hamur işlerinde olduğu gibi, sulu yemeklerinizde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Bozuk süt çorbalarınızın kremamsı bir kıvam katacak. Miktarını doğru ayarlamanız gerekiyor.

Peynir yapın Tadının ekşidiğini düşündüğünüz süt ile evinizde kendi peynirinizi yapabilirsiniz.

Salataya dökün Salata soslarında kullanmayı deneyebilirsiniz.

Eti yumuşatmak için kullanın Sütte bulunan laktik asit eti çok iyi şekilde yumuşatır. Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekletebilirsiniz.

Hamur işlerinde kullanın Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Diğer malzemeler ve pişirme süreci kötü tadını bastıracaktır.

Cildinizi besleyin Sütte bulunan laktik asit cildinizin pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlar. Bir miktar bozuk sütle suyu karıştırıp yüzünüzü bu karışımla yıkayın. Parmaklarınızı kullanarak sütün cildinize nüfuz etmesini sağlayın. En sonunda suyla cildinizi iyice temizleyin.

Evcil hayvanınızın yemeğine katın Süt, evcil hayvanınızın mamasına ekstra kalsiyum ve protein ekleyecektir.