genel

Brezilya cevizinin bilinmeyen 5 faydası..

Abone Ol

Brezilya cevizinin sağlık açısından sunabileceği birçok faydası var. Bu yiyecek sadece kaliteli yağ, protein ve lif sunmakla kalmaz, aynı zamanda çinko, manganez, fosfor, bakır, magnezyum ve tabii ki selenyum gibi temel mineralleri de sunar. Peki, brezilya cevizinin bilinmeyen faydaları neler? İşte brezilya cevizinin bilinmeyen 5 faydası..

1. Selenyum kaynağı bakımından çok zengindir Selenyum, vücudumuzun hayatta kalması için ihtiyaç duyduğu temel bir mikro besindir. Sadece gıdalarda bulunabilen ve vücutta oluşturulamayan bu mineral, genel sağlık açısından hayati önem taşır. Selenyum tiroid tarafından kullanılır, ayrıca bağışıklık sistemini ve hücre büyümesini destekler. Selenyum aslında vücudun, hücre hasarını ve ölümünü önleyen antioksidan enzimler adı verilen özel proteinler yapmasına yardımcı olur.

2. Tiroid fonksiyonunu iyileştirir Sağlıklı, gelişen bir tiroidin rolü, insan anatomimizde en önemli yere sahiptir. Çünkü bu bez tarafından üretilen hormonlar, vücuttaki metabolizma ve homeostazdan sorumludur.Yavaş çalışan bir tiroid genellikle kilo alımından, sürekli yorgunluktan ve bu durumdan kaynaklanan sayısız diğer hastalıklardan sorumludur. Tiroid dokusu en yüksek selenyum konsantrasyonuna sahiptir ve bu mineral aslında aktif tiroid hormonu olan T3 üretimi için oldukça önemlidir.

3. Beyin sağlığına iyi gelir Selenyumlar sadece bir antioksidan olarak gelişen beyin sağlığını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel işlevi destekleyen başka bir bileşiğe sahiptir.Ellagik asit, beyinde hem antioksidan hem de antienflamatuar etkilere sahip olduğu gösterilen bir polifenol türüdür. Bu faktörler sadece beyin hücrelerini herhangi bir hasar veya ölümden korumakla kalmaz, aynı zamanda araştırmalar beyin üzerinde antidepresan etkileri olabileceğini de göstermiştir.

Bir diğer faktör ise selenyumun, fonksiyon ve ruh halini iyileştirmenin yanı sıra yorgunluk, kilo alma ve üşüme gibi tiroid bozukluklarının bazı yorucu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

4. Enflamasyonu azaltır Enflamasyon vücudun akut travma veya yaralanmadan kurtulmasına yardımcı olmak için tasarlanmış tamamen doğal bir işlevdir. Bununla birlikte, kronik iltihaplanma genellikle daha fazla kronik sağlık sorunlarına yol açabilir ve işte o zaman vücudu tekrar sağlığa kavuşturmak için iltihap önleyici önlemler aramaya başlamamız gerekir.Bu yüzden brezilya cevizi vücuttaki serbest radikallerle savaşan ve özellikle tümör nekroz faktörü ile ilgili olarak vücuttaki inflamatuar belirtileri azalttığı gösterilen yaygın antioksidanlar içerir.

5. Kalp sağlığını korur Brezilya cevizi kalp sağlığına faydalı yağ asitleri ve kalp hastalığı riskini azalttığı kanıtlanmış mikro besinler içerir. Bu sayede vücuttaki kolesterol seviyeleri anında dengelenir.