genel

Bu Haberi Okuduktan Sonra Kullandığınız Plastik Ürünleri Kontrol Edeceksiniz!

Bir çoğumuzun plastik ürünlerde gördüğü sayıların anlamları neler? Hangi sayılar sağlıklı? Hangilerinden uzak durmak gerekiyor? İşte ayrıntıları...

Abone Ol

En yaygın kullanılan plastik çeşididir. Yumuşak, şeffaf ve gıdalarda tek kullanım için güvenlidir. İçinde bulunan gıda maddesine herhangi bir zararlı madde sızdırmasada tekrar kullanım için uygun değildir. Çünkü yeterince temizlenemez ve tekrar kullanıldığında zararlı bakteriler oluşabilir.

Gıdalarla kullanımını güvenlidir. Süt, deterjan, oyuncak ve plastik torbaların imalatında daha çok kullanılmaktadır.

Gıdalarda kullanılmaması gereken plastik ürünlerdir. İçindeki zararlı maddeleri gıdalara sızdırabilir. Çoğunlukla yiyecek kapları, yumuşak materyaller ve oyuncaklarda kullanılıyor. Suya iki toksik materyal karıştırabilen bu plastiğin şişelerde kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Bu plastik kuru temizleme, çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunuyor. Bu plastiğin su şişelerinde kullanılması yasak.

En güvenilir plastiktir. Diğer plastiklerin aksine ısıya karşı yüksek bir dirence sahip olduğu için erimez. Aynı zamanda gıdada yağlanma ve rutubeti engellediği için koruyucu özelliğe de sahiptir.

Genellikle kullan-at tarzda (yemek paketleri, plastik bardaklar, tabaklar, yumurta kapları ve kaşık) vs. için kullanılır. Isındığı zaman kanserojen bileşikler yaydığı için kesinlikle tekrar kullanılmamaları gerekir.

Karışık polikarbon materyallerden imal edildiği için uzak durulması gerekiyor. Yapımında BPA (Bisphenol A) kullanıldığı için yemeğe ya da içeceğe kimyasallar karışma ihtimali yüksek. Sporcu su şişeleri, biberonlar, yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde karşımıza çıkabildiği için muhakkak satın almadan önce dikkat edilmesi gerekiyor.