genel

Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler

Abone Ol

Neredeyse marketlerden evimize taşıdığımız çoğu yiyeceği direkt olarak buzdolabına koyuyoruz. Ancak bazı yiyecekler var ki aksine buzdolabına konulduğunda bozulma süreçleri daha hızlı gerçekleşiyor.

Sizde bu hataya düşmemek için neyi buzdolabında saklayıp saklamamanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. İşte buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler:

1. Domates Eğer aldığınız domatesin tadının ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız buzdolabında saklamamalısınız. Çünkü domatesler herhangi bir soğuğa maruz kaldıklarında içeriğindeki şeker asit ve diğer besleyici özelliklerini de kaybediyor. Bu nedenle kuru bir yerde ve oda sıcaklığında saklamalısınız.

2. Soğan En iyi saklanma şekli, serin ve kuru bir yerdir. Eğer buna dikkat edilmezse bakteriler hızla çoğalır. Daha sonrasında buzdolabına konulması bir işe yaramaz. Aksine bakteriler daha da çoğalır.

3. Patates Patatesleri de dışarıda saklamalısınız. Eğer buzdolabına koyarsanız hem tadı değişir hem de zamanla yumuşamaya başlar. Nemli ortam da bırakılmamalıdır. Nemli ortamda filizlenmesi veya küflenmesi söz konusu olabilir.

4. Sarımsak Serin, kuru ve oda sıcaklığında uzun süre muhafaza edilebilir. Buzdolabına konulduğunda daha çabuk bozulur ve faydalı özellikleri kaybolur.

5. Kahve Kahve buzdolabına konulursa hem tadını hem de kokusunu kaybeder. Ayrıca diğer yiyeceklerin kokusunu da daha çok emer. Kahvenizi düzgün bir kap da karanlık bir yerde saklamalısınız.

6. Bal Balı buzdolabına koyduğunuzda kıvamı koyulaşır ve daha hızlı kristalize olur.

7. Ekmek Buzdolabına konulan ekmeğin bozulma süreci daha hızlı olur. Daha uzun süre dayanıklı olmasını istediğiniz ekmeğinizi seri ve kuru bir ortamda saklayın.

8. Çikolata Sadece yaz aylarında buzdolabına konulmalıdır. Serin havalarda dolaba koyduğunuz çikolatanın tadı bozulacaktır.

9. Ananas Buzdolabında saklandığında kendine has aromasını kaybeder.

10. Avokado Oda sıcaklığında saklanan avokado olgunlaşmasını daha çabuk tamamlar ve tadı daha güzel olur.