genel

Çamaşır makinesine beyaz sirke koyduğunuzda...

Abone Ol

Çamaşırlarınızın temiz şekilde yıkanması için neye dikkat ediyorsunuz?

Temiz yıkanmayan çamaşırlar canınızı mı sıkıyor? İyi yakanmış bir çamaşır için çok kaliteli bir makineye ya da kaliteli bir deterjana ihtiyacınız olabilir.

Ancak hem düşük maliyetli hem de daha temiz çamaşırlara sahip olmanın bir yolu daha bulunuyor!

O da beyaz sirke!

İşte beyaz sirkeyi neden çamaşır yıkarken kullanmanız gerektiğini gösteren uygulamalar!

- Beyaz sirke kalıcı lekeleri çıkarır Lekesi çıkmayan kıyafetinizi önce soğuk suda elinizle yıkayın. Daha sonra lekenin üzerine beyaz sirke dökün.

Daha sonra kıyafetinizi normal şekilde çamaşır makinesinde yıkayın. Sonuç lekesiz kıyafetler!

- Kıyafetlerinizi ilk haline döndürür Bazı kıyafetleriniz materyalleri nedeniyle çabuk eskiyebilir. Ancak yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökerek kıyafetlerinizi daha uzun süreli kullanabilirsiniz.

- Evcil hayvanların tüylerini çıkarır Evinizde kedi veya köpek besliyorsanız onların tüylerinin çamaşırlarınızı yıkadığımız halde üzerinde kaldığını görürsünüz. İşte bu gibi durumlarda yine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

- Deterjan kalıntılarını çıkarır En sinir bozucu durumlardan biride kesinlikle bu! Bazen çamaşırlarımızı yıkadıktan sonra çamaşırların üstünde deterjan izi kalır. Bunun için yumuşatıcı kısmına yarım su bardağı beyaz sirke dökün. Kıyafetlerinizde deterjan kalıntılarından kurtulun!

- Kötü kokuları giderir Eğer kıyafetlerinizden sigara gibi istenmeyen kokular çıkmıyorsa, yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökün. Kıyafetinizde bulunan koku bu sayede gidecektir.

- Koltukaltı lekelerini çıkarır Yanlış deodorant seçimi nedeniyle koltuk altımızda beyaz lekeler kalabilir. Yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökün ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

- Çamaşır makinesini temizler Bazen kıyafetlerinizi yıkadığınız halde tuhaf bir koku kalır. Bunun nedeni ise çamaşır makinenizin kirli olmasıdır. Bunun içinde yine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

İşte çamaşır yıkarken sizi yoran sıkıntılardan basit çözümlerle kurtulabilirsiniz. Daha temiz çamaşırlar için beyaz sirkeden yararlanmayı denemeyi ihmal etmeyin!