genel

Çatlakları önlemek için neler yapılabilir?

Abone Ol

Bol su için Metabolizmayı hızlandırmak, cilt kuruluğunun önüne geçmek ve cildin elastikiyetini arttırmak için en iyi yöntem tabii ki bol su içmek. Günde en az 2 litre su içerek çatlaklara neden olan birkaç faktörden aynı anda kurtulabilirsiniz.

Beslenmenize dikkat edin E ve C vitaminleri toksinlerin atılmasını kolaylaştırırken lifli yiyecekler metabolizmayı hızlandırır. Bu yüzden bolca süt, yoğurt, sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Ayrıca hızlı kilo alıp vermeyi tetikleyen şok diyetlerden uzak durun.

Cildinizi besleyin Vücudun elastikiyetini yitirmesi çatlak oluşumunun başlıca sebeplerinden bir tanesi. Bunu önlemek için cildi beslenmenizle destekleyeceğiniz gibi dışarıdan da desteklemeniz gerekir. Doğal yağlar ve kremler kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz

Düzenli spor yapın Düzenli egzersiz de vücudun elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Sağlıklı bir cilt için düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

Kese yapın Vücuttaki kan dolaşımını arttırmak çatlakları önlemek için bir başka yöntemdir. Banyoda at kılı fırça veya keseyle çatlağa meyilli bölgeleri keseleyerek cildin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Çatlaklara karşı etkili Bio Oil Çatlaklara karşı Bio Oil’i masaj yaparsak uygulamak da çatlak oluşumunu ve oluşan ufak çatlakları önleyecektir.