genel

Çayın kalitesini anlamanın püf noktaları

Abone Ol

Çay içmeyi sevenler burada mı? Daha kaliteli ve güzel çay içmek için, çayın ne gibi özelliklerine bakmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki herkesin kendine göre bir çay demleme stili bulunuyor.

İyi bir çay için demleme yöntemi dışında asıl önemli olan konu 'kaliteli' çayı bulup içmekten geçiyor. Kaliteli çay derken nelerden bahsediyoruz onlardan biraz bahsedelim.

Daha lezzetli çay içmek isteyenler için, kaliteli çay nasıl anlaşılır işte yanıtı...

- Öncelik kokusu Evet, kaliteli bir çayın ilk önceliği güzel kokusunda gizli. Çay demlemeden önce paketi açtığınız ilk anda çayı koklayın. Hafif ve rahatsız etmeyen bir kokusu var ise o çay kalitelidir. Eğer keskin ve sizi rahatsız eden bir kokusu varsa çay farklı ürünlerle karıştırılmış olabilir. Bu çayları tercih etmemeye çalışın.

- Çay yapraklarının boyu Çay tanelerinin boyu da çayın kalitesini belirleyen önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Çay yapraklarının aynı boyutta ve koyu renkli olması çayın kaliteli olduğunu gösterir. Ayrıca kaliteli çayda ip ya da toz parçaların olmaması gerekir.

- Yaprakların kıvrımları da önemli Kaliteli çay yaprakları düz değil kıvrımlı olmalıdır. Düz bir zeminde yaprakları test edebilirsiniz. Yaprakların koyu renkli ve kıvrımlı olmasına özen gösterin.

- Su yöntemi Son aşamaya gelirsek... Suya attığınız bir tutam çay, kaliteyi belirleyen unsurlardan biridir. Çayı suya attığınızda suyun rengi hızlı şekilde değişiyor ise bu çayın boya içerdiğini göstermektedir. Eğer suyun rengi yavaş yavaş değişiyorsa bu çayın kaliteli olduğu anlamına gelir.

Eğer lezzetli ve kaliteli çay içmek istiyorsanız basit ama önemli bu kuralları göz ardı etmemelisiniz.

Afiyet olsun... Kaynak: pembenar