genel

Çift sarılı yumurta ne işe yarıyor?

Abone Ol

''Çift sarılı yumurta insanlardaki tek yumurta ikizliğinin karşılığıdır'' diyen Dr. Hüseyin Sungur, çift sarılı yumurtalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hüseyin sungur, "Çift sarılı yumurtada, tek sarılı yumurtanın sarısında bulunan besin ögelerinin iki katı bulunur. Tam anlamıyla insanlardaki tek yumurta ikizinin karşılığıdır" dedi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Sungur, çift sarılı yumurtanın 'insanın vücut sistemini bozuyor' yönünde yapılan açıklamaları eleştirerek, çift sarılı yumurtanın insan sağlığına zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel çalışmanın olmadığını söyledi.

Çift sarılı yumurtayı metabolizmesi hızlı olan tavukların yumurtlandığını belirterek, "Tavuklar 22 haftadan itibaren yumurtlamaya başlar, yumurtlama döneminde bazı tavukların metabolizması hızlı olduğu için yaklaşık 25 haftadan sonra 3-4 hafta boyunca bin tavuktan 1 veya 2 tanesinde çift sarılı yumurtaya rastlanır.

Metabolizma hızlı olduğu için yumurtalıktan fazla sayıda yumurta, yumurta kanalına düşer yumurtanın oluşum içinde en az 25 saatlik süre gereklidir. Bu süre zarfında tavuk ikinci yumurtlamaya müsait olmadığı için aynı kabuk içerisinde iki tane sarıyı ambalajlar" diye konuştu.