genel

Cildinizi ışıl ışıl yapacak 5 mucizevi besin...

Abone Ol

Beslenme sağlık için önemlidir. Sağlıksız bir diyet metabolizmanıza zarar verebilir, kilo alımına neden olabilir hatta kalbiniz ve karaciğeriniz gibi organlara zarar verebilir. Ancak yedikleriniz başka bir organı daha etkiler, cildinizi. Bilim insanları diyet ve vücut hakkında daha fazla bilgi edindikçe yediklerinizin, cildinizin sağlığını ve yaşlanmasını önemli ölçüde etkileyebileceği giderek daha anlaşılır hale gelecektir. Fakat artık biliyoruz ki diyet yaşlanma süreciyle mücadelede ve cildimizi korumasına yardımcı olmada güçlü bir araçtır. Bende bu hafta sizler için özellikle yaz aylarında cildinizi ışıl ışıl yapacak 5 besin önerisi hazırladım.

Avokado: Cildin esnek ve nemlendirilmesine yardımcı olmak için bu yağlardan yeterince almak önemlidir. Avokado faydalı yağlarda yüksektir ve sağlıklı ciltler için önemli olan E ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca cildinizi güneş hasarından koruyabilecek bileşiklerden de zengindir.

Yeşil Çay: Yeşil çayda bulunan kateşinler, cildinizi güneş hasarına karşı koruyabilen ve kızarıklığı azaltabilen, ayrıca hidrasyonunu, kalınlığını ve elastikiyetini artırabilen güçlü antioksidanlardır.

Ceviz: Ceviz, cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu besin maddeleri olan esansiyel yağlar, çinko, E vitamini, selenyum ve protein için iyi bir kaynaktır.

Bitter Çikolata: Kakao cildinizi güneş yanıklarına karşı koruyabilecek antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar kırışıklıkları, cilt kalınlığını, hidrasyonunu, kan akışını ve cilt dokusunu da iyileştirebilir.

Domates: Domates iyi bir C vitamini kaynağıdır ve bir karotenoid pigmenti olan likopenden zengindir. Bu karotenoidler cildinizi güneş hasarından korur ve buruşmayı önlemeye yardımcı olabilir.