genel

Citroen en uygun elektrikli modelinde kampanya başlattı! İşte fiyatı..

Otomobil fiyatlarındaki yükselişler sürerken lider marka Citroen büyük bir kampanya başlattı. İşte sadece 437 bin TL’ye satılan modelin özellikleri…

Abone Ol

Uygun fiyata elektrikli araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Ancak şehir içi elektrikli araç arayışında olanalar Citroen Ami avantajı devam ediyor.

Fransız otomotiv lideri Citroen, şehir içi sürüşlerde ideal olan çevreye duyarlı olan modeli Citroen Ami ile kullanıcıları tarafından yoğun bir rağbet görüyor. 

Minimalist dizayna ev sahipliği yapan elektrikli araç, özellikle kısa seyahatlerde günlük kullanımlar için makul bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Bu aracı kullanmak için ise geleneksel bir otomobil ehliyetine gerek duyulmuyor. Tek şart 16 yaş veya üzerinde olmanız ve B1 ehliyetinizin olması yeterli.

Citroen Ami, en fazla 45 km/s hıza erişebiliyor. Bu hız yeterli olarak değerlendirilmese de kısa seyahatlerde ve şehir içi kullanımlarda standart olarak değerlendiriliyor.

Elektrikli motoru ile beraber sessiz ve çevreye duyarlı olan Ami'nin menzil mesafesi ise 75 kilometre.

Elbette bu menzilin koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğini de unutmamak gerek.

Zira bu araçta iki kişiyseniz, yükünüz varsa, hava sıcaklığı düşükse 75 kilometrelik menzil mesafesi biraz daha düşebilir.

Söz konusu aracın şarj olma süresi ise fabrika verilerine göre 3 saat civarında. Yani tahmin edebileceğiniz üzere Citroen Ami'de herhangi bir hızlı şarj desteği yer almıyor. 

Ancak Ami'nin her şeye rağmen ekonomik ve pratik bir elektrikli araç olduğunu net bir şekilde ifade edebiliriz. Modelin güncel fiyatına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ami One Electric Fiyatı: 437.000 TL