genel

Çocuğunuza yemek yemeyi sevdirecek 7 püf noktası

Abone Ol

Öncelikle siz yediklerinize dikkat edin: Çocuklar genellikle anne ve babalarında gördükleri davranışların aynısını uygular. Aynı durum yemek için de geçerli. Anne ve babasının yediği yiyecekleri gören çocuk bunu mutlaka denemek isteyecektir. Bu yüzden öncelikle siz yediklerinize dikkat edin. Mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye gayret edin.

Yemek konusunda taviz vermeyin: Çocuğunuza o öğün için hazırladığınız yemeği yemesi gerektiğini aksi halde başka yemek seçeneği olmadığını söyleyin. Bu konuda uzmanlar aileleri özellikle uyarıyor. Çocuğunuz birkaç defa yemek yemeyi reddetse bile bu konuda sizden kararlı bir tavır görmesi, onlar için caydırıcı olacak ve hazırladığınız yemeği yemeye alışacaklar.

Çocuğunuzla birlikte farklı yiyecekler seçin: Özellikle küçük çocuklar yeni şeyler keşfetmeyi çok sever. Çocuğunuzla birlikte alışverişe çıkın ve birlikte onun için yeni gıdalar seçin. Bu onlardaki yemek yeme isteğini artıracak.

Sevmediği yiyecekleri sevdiği bir yemekle birlikte hazırlayın: Anne va babalar çocuklarına özellikle sebze yemekleri yedirirken zorlanıyor. Çocuğunuza tadını alıştırmak istediğiniz faydalı bir sebzeyi sevdiği bir yemeğin içinde birlikte sunmayı deneyin. Örneğin en çok sevdiği et yemeğini sebzelerle birlikte hazırlayabilirsiniz.

Israrcı olmayın, zaman tanıyın: Çocuğunuz patlıcan yemeğini sevmediğini ve yemek istemediğini söylüyorsa ardı ardına yemesi konusunda ısrarcı olmanız işe yaramayacak. Ancak belirli aralıklarla uzak durduğu yemeğin tadını sevdiği bir başka besinle bağdaştırmasını sağlayın. Bunun yanı sıra en çok işe yarayacak yöntemlerden biri de eğer kardeşi varsa, yemediği yemeği onunla paylaştıracağınızı söyleyin. Henüz paylaşmayı yeterince öğrenmemiş çocuklar da bu yöntem çok işinize yarayacak.

Tüm yiyecekleri yemelerini sağlayın: Aynı anda birden fazla yemeği tabağında sunmanız tüm besinleri almasına yardımcı olacak. Ayrıca hepsini yemesini teşvik etmek için, en sevdiği yemekten daha fazla miktar alabileceğini de söyleyebilirsiniz.

Çocuğunuz için eğlenceli sunumlar hazırlayın: Çok sevmediği bir yemeği bile eğlenceli bir sunum haline getirerek ilgisini çekmesini sağlayabilirsiniz. Çocuklar özenle hazırlanmış ve ilgili çekici tabaklara her zaman ilgi gösterir ve mutlaka yemeğin tadına bakmak ister. Bunun yanı sıra çocuğunuz için zararı olmayacak çeşitli baharatlarla da yemekleri tatlandırmayı deneyebilirsiniz.