genel

Çocuklar için 10 eğitici oyuncak

Abone Ol

Ahşap Oyuncaklar: Pek çok farklı türü bulunan ahşap oyuncaklar çocuğunuz için eğitici oyuncakların başında geliyor. Ahşap oyuncaklar ile çocuğunuz hem yaratıcılığını geliştirecek hem de çok eğlenecek.

Boya: Çocukların hayal gücünü ve resim yeteneklerini geliştirmeye katkı sağlayan boyama yapma aktivitesi, parmak kaslarının gelişiminde de önemli rol oynuyor.

Boyama kitapları: Çocuklar için en eğlenceli oyuncaklardan biri olan boyama kitapları çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesinin yanı sıra yaratıcılıklarıyla birlikte odaklanma ve el-göz koordinasyonunun gelişmesine katkı sağlıyor. Boyama kitapları en eğitici oyun araçlarından biri olarak tavsiye ediliyor.

Eğitici Bul ve Tak Oyuncaklar: Bul ve tak oyuncaklar genellikle 2-3 yaşlarından sonrası için tavsiye ediliyor. Bu eğitici oyuncakla çocuklar çeşitli nesneler için uygun olan boşlukları algılayıp, onlara göre yerleştirmeyi öğreniyor. Cocuğunuzun ayırt edebilme ve algı yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlıyor.

Müzik enstrümanları: Herhangi bir enstrüman çalmak en temelde yetenekle alakalı gibi olsa da eğitimle de gelişebiliyor. Çocukları hem yaratıcılığa teşvik ediyor hem de disiplini ve öz güveni artırıyor. Bu yüzden eğitici müzik enstrümanları oyuncak seçimi yaparken mutlaka aklınızda olsun.

Legolar: Çocuklardaki yaratıcılığı artıran ve parmak kaslarının gelişmesine fayda sağlayan eğitici legolar uzmanlar tarafından oyuncak seçimi yapılırken mutlaka tavsiye ediliyor.

Oyun Hamuru: Okul öncesi eğitimden itibaren çocuklara en sık tavsiye edilen eğitici oyuncakların başında oyun hamuru geliyor. Oyun hamuru, çocukların el becerilerini geliştirip, el kaslarının güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda onları yaratıcılıkların gelişmesine katkı sağlıyor.

Eğitici aktivite masası: Çocukların merakını artıran eğitici aktivite masalarında birden fazla çocuk oynayabildiği için hem paylaşmayı öğrenmelerine katkı sağlıyor hem de yaratıcılığa teşvik ediyor.

Puzzle (Yapboz): Çocuklarda dikkat eksikliği ve odaklanma gibi önemli sorunların çözümünde etkili olan yapbozlar hem eğitici hem de en eğlenceli oyuncaklar arasında.

Yazı tahtası: Çocukların ince motor becerilerini geliştirmede etkili olan yazı tahtası, oyuncak alışverişi yaparken seçebileceğiniz en eğitici ve keyifli oyuncaklardan biri. Kaynak: milliyet