genel

Çocuklarınızın sağlıklı yiyecekler yemesini sağlayacak 7 öneri

Abone Ol

1. Sevdikleri şeylerin daha sağlıklı versiyonlarını yapın Abur cubur tüketmek çocuklara daha cazip gelebilir. Ancak sağlıksız yiyeceklerin alımı, düşük akademik performansla ilişkilendirilmiştir. Bununla mücadele etmek için, çocuklarınızın en sevdiği abur cuburlara sağlıklı alternatifler hazırlamayı deneyin.

2. Yiyecekleri eğlenceli şekillere ve boyutlara dönüştürün Hayvanlar, çizgi filmler, sayılar, harfler ve hatta dinozorlar! Yapacağınız sağlıklı yemekleri çocuklarınız için eğlenceli hale getirin. Bu küçük hile onları çok heyecanlandıracak!

3. En sevdikleri TV şovlarından ve film karakterlerinden ilham alın Birçok ebeveyn, televizyon, film ve video oyunlarının çocukları için ne kadar sağlıksız olabileceğinden endişe ediyor. Bununla birlikte, bir araştırma, çocukların sağlıklı beslenmeyi teşvik eden çizgi filmleri izlediklerinde yemek konusunda daha iyi seçimler yaptığını ortaya koydu. Bu nedenle, çocuklarınızın TV'de ne izlediğine göz atmak isteyebilirsiniz.

4. Yemek pişirirken ve market alışverişi yaparken onları dahil edin Çocukların, pişirmeye yardım ettikleri yiyecekleri deneme olasılıklarının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Onları pişirme sürecine dahil etmek, çocukları daha sağlıklı beslenmeye ve yeni şeyler denemeye teşvik edebilir. Ayrıca, küçük çocukları süpermarkete götürmek onlar için verimli ve eğitici (hatta eğlenceli) olabilir.

5. Sağlıklı atıştırmalıkları kolayca erişilebilir hale getirin Çoğu zaman, çocuklar okuldan veya spor antrenmanından eve geldiklerinde acıkırlar ve bir şeyler yemek isterler. Bu, sağlıklı bir atıştırmalık yemelerini sağlamak için harika bir fırsat olabilir! Sağlıklı atıştırmalıkları çocuklarınızın ulaşabileceği yerlerde bulundurmak onları yemeye teşvik edecektir.

6. Sağlıklı malzemeler hakkında olumlu konuşun Çocuklar ebeveynlerinden, öğretmenlerinden, kardeşlerinden ve hatta televizyondan pek çok ipucu alırlar. Yemek söz konusu olduğunda bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Genel olarak, "Bunu ye çünkü sana iyi geliyor" yaklaşımı yerine "Bu besin çok lezzetli ve büyümeye yardımcı!" gibi ifadeleri duymayı tercih ediyorlar.

7. Sevdikleri bir şeyi beğenmedikleri bir şeyle eşleştirin Araştırmalar, en sevdikleri yiyecekleri sebzelerle eşleştirmenin, özellikle çocuğunuz seçici bir yapısı varsa, sebzelerle tanıştırmanın harika bir yolu olduğunu gösteriyor.