genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti

Abone Ol

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdiği tarihi zirvenin ardından Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkeş'in kabrinde dua etti ve ibrikle su döktü. Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş de eşlik etti.

Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programı rağmen büyük bir vefa örneği göstererek babasının kabrini ziyaret ettiğini söyledi.

Türkeş, "Sayın Cumhurbaşkanımız gelirken Millet Cami'nin hocasını getirmiş. Babamın kabri başında dua ettik, birlikte su döktük" dedi. 2019 seçimlerine AK Parti ile MHP 'cumhur ittifakı' ile girmeye hazırlanırken Erdoğan, geçen senede Türkeş'in kabrini ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret esnasında vatandaşlarla da sohbet etti. Erdoğan, merhum Türkeş ile ilgili geçen yıl yaptığı değerlendirmede, "Merhum Türkeş'i, ömrünü Türkiye'ye ve Türk milletine hizmete adamış bir devlet ve siyaset adamı olarak daima saygıyla hatırlayacağız." demişti.