genel

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel: Zübeyde, Analar ve Oğullar Filmi Seyirciyle Buluşuyor! 13 Ekim'de Gösterime Giren Filmler

Cumhuriyetin tam 100. yılının olduğu Ekim ayının bu günlerinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesinin anlatıldığı Zübeyde, Analar ve Oğullar filmi bugün gösterime giriyor. İşte filmin ayrıntıları ve 13 Ekim'de seyirciyle buluşacak diğer filmler...

Abone Ol

Zübeyde Analar ve Oğullar filmi, Zübeyde Hanım'ın hayatını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesini konu ediniyor. Film, Zübeyde Hanım'ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4'ünü ve eşini kaybederken 'Mustafa'sını nasıl yetiştirdiğini anlatıyor.

Çalgı Çengi, Düğün Dernek, İşler Güçler, Kardeş Payı gibi yapımlara imza atan Selçuk Aydemir'in yeni filmidir. Filmde iki kardeş, annelerini kaybettikten sonra hasta babalarına bakmak zorunda kalırlar. Borç para alan Sercan'ın başına tefeciler bela açar, bu durumdan kurtulmaya çalışırken Sercan kendisini ve kardeşini daha zor durumların içine sokar.

2015 yapımı "Bilinmeyen Numara"nın yeniden çevrimi olacak bu filmde; bir banka yöneticisi, çocuklarını okula götürürken eğer durup arabadan çıkarlarsa arabasının patlayacağına dair bir tehdit alır.

2021 yılının başında gerçekleşen ve bir Reddit forumunda alevlenip Wall Street'e büyük bir darbe vurmaya kadar giden GameStop vakasını konu ediniyor.

Film annesi ve onun yeni erkek arkadaşıyla bir açık deniz tatiline çıkan Rose'un, yelkenlilerine bir grup silahlı adamın saldırması sonrası başından geçenleri anlatıyor. Annesi ve onun erkek arkadaşıyla tekne gezisine çıkan Rose gezileri esnasında Derek'in gizli sırlarını öğrenir.

Eski bir mülteci olan Musa, kaybettiği eşinin cansız bedenini torunuyla birlikte Güneydoğu Anadolu'nun karlı ve ıssız yollarında memleketine taşır. Savaşta olan bir ülkenin sınırına yaklaştıkça yolculukları zorlaşır. Polis onları yakaladığında üç farklı yola ayrılırlar.

Film beyaz bir güvercinin peşinden yola koyulan üç arkadaşın hikayesini konu ediyor. 90'lı yılların sonunda Diyarbakır Sur'da yaşayan üç arkadaş olan Titi, Dodo ve Şaşo, kentin ve dönemin olanaklarının kısıtlılığından günü kurtarmaya çalışarak yaşarlar.